Pasta med røget laks og dildpesto

Citronvafler med blå birkes og vaniljecreme

Citronvafler med blå birkes og vaniljecreme

Hvad er bedre end at starte weekenden-morgenen med sprøde citronvafler eller måske bare spise dem som fredagens dessert? Jeg har længe haft lyst til at kombinere citron og birkes – og helst i en vaffel. Det fungerede rimelig godt! Jeg spiste selv disse vafler for nogle weekend-morgener siden med søde Anna, som jeg også lavede dem med. 

Vi havde de fleste ingredienser i køkkenet, så det tog ikke mange minutter at få bikset dem sammen. Disse vafler er utrolig nemme at lave, og så indeholder de få ingredienser – dog er de ikke så søde, men mere syrlige hvorfor den søde creme fungere SÅ godt til.

Prøv også opskriften på andre søde vafler, fx disse fuldkornsvafler med et twist af mandel eller måske bananvafler.

{ Citronvafler med blå birkes og vaniljecreme, 3-4 vafler }

2 æg
skal fra en 1 økologisk citron
saften fra 1/2 citron
1 stor spsk blå birkes
4 spsk cremefraiche eller skyr/yoghurt
1/3 tsk vaniljepulver
1 nip salt
2 dl ølandshvedemel eller anden grov meltype
1 spsk honning
1/2 dl vand

Vaniljecreme:
1 dl piskefløde eller skyr/græsk yoghurt
1/2 tsk vaniljepulver
skal fra en 1/2 økologisk citron
1 tsk honning

Top: friske blåbær


Til vaflerne skal alle ingredienser blot piskes sammen. Varm vaffeljernet op og smelt kokosolie eller smør i vaffeljernet. Hæld dejen på den varme vaffelplade, så det dækker hele fladen. Bag dem, til de lettere gyldne og sprøde.

Lav imens cremen ved at piske fløden til skum og evt. røre med lidt skyr/yoghurt. Hvis du kun bruger skyr, skal det ikke piskes. Rør det sammen med de resterende ingredienser til cremen. Server det hele sammen, evt med bær på toppen og lidt revet citronskal.

Citronvafler med blå birkes og vaniljecreme Citronvafler med blå birkes og vaniljecreme

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pasta med røget laks og dildpesto