Madplan uge 9

Ovnbagte cherrytomater med krydderurter

skaermbillede-2018-02-09-kl-09-59-30

Ovnbagte cherrytomater – jeg elsker det! Jeg er ikke så vild med at spise tomater rå, men så snart de er tilberedte som her eller soltørrede tomater, kan jeg næsten ikke få nok. Er jeg den eneste der har det sådan?

De ovnbagte cherrytomater er super lækre i salater, eller alene som en snack – måske til tapasbordet sammen med saltmandler bagt i ovnen? Nemme er de ihvertfald at kaste sig ud i, og har en dejlig sødme, som tomaterne fint afgiver, så snart de tilberedes. Jeg håber du har lyst til at prøve dem – jeg tør godt love, at de er stærkt vanedannende.

De kunne også være lækre at erstatte med de soltørrede tomater i denne lækre bønnesalat med soltørrede tomat og salatost.

{ Ovnbagte cherrytomater med krydderurter }

500 g cherrytomater
en god olivenolie
1 spsk sukker
1 tsk flagesalt
oregano eller anden krydderi fx timian, basilikum, chiliflager


Tænd ovnen på 130 graders varmluft.

Skyl cherry tomaterne, fjern stilkene og halvér dem. Beklæd en bageplade med bagepapir og læg de halve tomater herpå.

Drys med olie, således det kommer over alle tomaterne. Du kan også pensle dem. Drys med flagesalt og oregano efter behov.

Bag tomaterne i oven i 1 time og 20 minutter. Lad tomaterne køle af, og nyd dem i en salat eller som de er.

skaermbillede-2018-02-09-kl-09-59-30

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan uge 9