Madplan: overvejende vegetarisk

One pot nudler i cremet karrysauce med grønt

skaermbillede-2018-02-06-kl-10-36-46

One pot nudler i cremet karrysauce med grønt – en ret, som længe har stået på min liste over opskrifter jeg ville eksperimentere med. Det skulle jeg have gjort noget før, for det blev virkelig lækkert – og både dejlig cremet og velsmagende!

Aftensmaden må gerne gå hurtigt i hverdagen nogle gange. Som de fleste mennesker, så er jeg også helt tosset nem hverdagsmad. Jeg elsker at lave mad, men når dagene er lange med studie og arbejde, så er det rart med en ret, som nærmest kan passe sig selv og hvor der er mad på under 20 minutter. Portionen er stor, og der er snildt til to dage – eller til en lækker madpakke.

Mængden og valg af grøntsager kan du variere som du vil. Jeg kan godt lide de lide grovere af slagsen.  Det samme med pasta – jeg brugte fuldkorn, men du kan også bruge egg-nudler eller lignende.

Retten kan du også vælge at lave med kylling i stedet for kikærter, hvis du er til det. Er du vild med “One-pot-metoden”, så prøv også one pot pasta med salami, svampe og squash eller one pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinat

{ One-pot-nudler i cremet karry, 4 pers. }

1 stort løg eller to små, grofthakket
2 fed hvidløg, fintrevet
1 dåse kikærter (kan undlades)
1 dåse kokosmælk
4 gulerødder
3 spsk. kokossukker eller rørsukker
1 broccolihoved
1/2 blomkålshoved
1 spsk. rød karrypasta
2 spsk. karry
15-20 cherry tomater
8 dl vand
salt og peber
citronsaft eller lime
olie til stegning
Nudler til 4 personer (evt. fuldkorn)

Topping: Ristede cashewnødder, kokosflager, koriander eller saltede peanuts.


Gør alle dine grøntsager klar. Løg skal i tern, hvidløg fintrives/presses. Broccoli og blomkål skylles og snittes i buketter. Gulerødder skæres i tern, og tomaterne halveres.

Varm en gryde op med lidt olie, til medium varme. Svits løg, hvidløg og karry og karrypasta af i et par minutter. Tilsæt resterende grøntsager (tomater undtaget) og svits yderligere et par minutter.

Tilsæt vand, kokosmælk, kikærter og nudler. Lad det simre, til nudlerne er færdige (alt efter hvilke du bruger) – de må gerne stadig ha’ lidt bid. Tilsæt tomaterne, lige et par minutter før du serverer. Smag til med salt, peber, citron og sukker.

Anret i skåle og pynt med toppingen. Velbekomme.

skaermbillede-2018-02-06-kl-10-38-16 skaermbillede-2018-02-06-kl-10-36-58 skaermbillede-2018-02-06-kl-10-53-22

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan: overvejende vegetarisk