Madplan - uge 3

Små foccacia brød med mozzarella, tomat og timian

fullsizeoutput_228c

Små foccacia brød, eller måske ikke så små alligevel? Nok nærmere svarende til de mellem foccacia brød/pizza man kan få hos bageren, med enten skinke eller pepporoni på. Det er efterhånden længe siden, at jeg har købt sådan én. Da jeg var yngre købte jeg indimellem sådan en med på vejen – jeg synes altid, at de ser så sprøde og indbydende ud.

Jeg fik lyst til selv at prøve mig frem med en simpel udgave af små foccacia brød- med tomat, timian og mozzarella. De er både gode til din egen, eller børnenes madpakke, eller som de er her – måske med lidt ekstra fyld på. Opskriften er meget simpel, og du kan bruge den som den er eller blive inspireret.

OBS! Vil du hellere have et brød, kan du enten prøve denne opskrift på fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin eller blot fordele hele din dej i en bradepande, hvor du trykker dejen godt ud, så den er jævnt fordelt. Fremgangsmåden er stadig den samme.

{ Små foccacia brød med ost, tomat og timian, 6 stk. }
25 g gær
3,5 dl lunken vand
1 spsk. sukker eller honning
1 spsk. olie
1 spsk salt
350 g pizzamel
175 g fuldkornshvedemel

Fyld:
10-15 friske cherrytomater eller cocktailtomater
5 stilke frisk timiankviste
2 dl revet mozzarella eller frisk
olivenolie til pensling
frisk ruccula
evt. parmesan


Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt og olie. Jeg brugte mine røremaskine, men du kan sagtens gøre dette i en stor skål med håndkraft.Rør melet i og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en time, til dejen har dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord og del portionen i seks. Ælt dem hver især og rul dem ud til små focacciabunde. Løft bundende over på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dine bunden med olivenolie og drys med mozzarella.

Skær dine tomater i skiver og kom dem på bundende. Drys med frisk timian, salt og lidt ekstra olie. Bag brødene i ovnen i ca. 20-25 minutter, til osten er gylden og bunden sprød. Top med frisk ruccola, mere olivenolie og evt. friskrevet parmesan. Velbekomme.

fullsizeoutput_228b

fullsizeoutput_228a

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Madplan - uge 3