Speltsalat med rødkål, appelsin og tørrede tranebær

Buddha bowl med falafel, quinoa og grønkål

fullsizeoutput_2190Buddha bowl med falafel, quinoa og grønkål. Lækre ingredienser, samlet i én skål toppet med cremet tahin-dressing og en klat butterbean spread med gurkemeje.

Hvis du besøger diverse caféer rundt omkring i København, så har du måske allerede stødt på sådan en lignende bowl. Du kan fylde alverdens lækre grøntsager i – det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg elsker kombinationen af det varme og kolde, som er tilfældet her. Noget andet jeg også elsker er, at det er så simpelt, fyldt med grønt og sundt.

Sådan en skål mætter mig dejligt og længe. Til denne portion tømte jeg ud af køleskabet, kombineret med hvad skuffer og skabe bød på.

Hvis du er vild med falafler, så se også bagt butternut græskar med fyld og falafler eller pitabrød med hurtige falafler og en hvidløgsdressing.

{ Buddha bowl med falafel, quinoa og grønkål, 2 skåle }

3 dl quinoa
2 håndfulde hakket grønkål
1 håndfuld finsnittet rødkål
1 dl syltede rødløg
kerner fra 1/2 granatæble
2 spsk humus eller butterbeanspread
6 falafler, hjemmelavet eller færdigkøbte
evt. cashewnødder til topping

Tahindressing:
60 g tahin
½ dl. vand
1 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
2 fed hvidløg, fint revet
saften fra 1 citron
salt + peber


Kog quinoaen efter anvisningen på pakken og lad den køle lidt af. Lun dine falafler i ovnen.

Lav salaten klar. Bland rødkål, grønkål, syltede rødløg og granatæble.

Fordel salaten i 2 skåle og anret de øvrige ingredienser i skålen. Dernæst quinoa og falafler. Læg et par skefulde humus i midten.

Tahindressing
Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft. Pres hvidløgene ned i og rør det sammen, til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. Smag dressingen til med salt og peber.

Fordel dressingen ud over alle skålens komponenter. Top med ristede cashewnødder. Velbekomme.

fullsizeoutput_218d fullsizeoutput_218e

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Speltsalat med rødkål, appelsin og tørrede tranebær