Bagt butternut græskar med fyld og falafler

Kanelbrød uden mel og raffineret sukker

fullsizeoutput_1f8f

Jeg prøver at komme i julestemning herhjemme, men det går langsomt fremad. Men med lidt julebageri, kan vel altid pynte lidt på det tænker jeg. Jeg elsker kanel, og fik derfor lyst til at kaste mig ud noget så lækkert som et kanelbrød.

Kanelbrødet er uden mel, og er dermed glutenfrit, da det udelukkende er lavet på mandler og havregryn som også kan findes glutenfrie. Brødet har en dejlig sød smag, men dog ikke så sødt at jeg vil kategorisere det som kage.

Med lidt smør på, vil brødet helt sikkert glide endnu bedre ned, end det gjorde i forvejen. Lidt rosiner havde desuden gjort noget for brødet – det vil jeg prøve næste gang.

Er du i julehumør, og gerne vil bage lidt sundere lækkerier? Så kunne du måske være vild med mine sunde brunkagersunde pebernødder eller måske dadelkugler med lakrids og tranebær?

{ Kanelbrød uden mel og raffineret sukker }

3 æg, M/L
1 spsk kokosolie
100 g mandler
100 g havremel – (havregryn blendet til mel, evt. glutenfrie)
4 spsk. flydende akaciehonning
2 spsk. kanel
1 spsk. kardemomme
1 tsk vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
1 dl mandelmælk eller almindelig mælk
1 knivspids salt
evt. 1 dl rosiner


Opvarm ovnen på 180 grader varmluft.

Pisk æg til det får en luftig konsistens.

Blend dine mandler helt fint, til mel. Bland de tørre ingredienser: mandelmel, havremel, salt, bagepulver, kanel, kardemomme og vaniljepulver sammen og pisk det videre med den luftige æggemasse.

Smelt din kokosolie, og pisk det ned i massen sammen med honning og mælk. Tilføj rosiner til brødet her, hvis du ønsker.

Kom dejen i en rugbrødsform – hvis det ikke er en slip let bageform, så smør den med lidt kokosolie.

Bag kagen i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Hold øje – skal gerne have en gylden overflade. Velbekomme.

fullsizeoutput_1f8b

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

2 kommentarer

  • Katrine

    Hej!
    Din opskrift ser super dejlig ud, og da jeg selv er kommet i julestemning her i juli vil jeg lave brødet i næste uge! Jeg kan dog ikke helt se hvornår jeg skal tilføje mælken til dejen? 🙂
    Tak for en super lækker blog!

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marialotte

      Hej Katrine,
      Tak – det er jeg glad for du synes! Og tak for dine søde ord.
      Jeg kan også selv komme i julestemning før tid, haha. Ihvertfald er humøret til kanel altid til stede 😀
      Fedt du opdagede det med mælken – det er nu ændret! God bagelyst 🙂
      Kh Maria Charlotte

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt butternut græskar med fyld og falafler