Kikærtegryde med græskar, gulerod og peanutbutter

Sunde brunkager uden raffineret sukker

fullsizeoutput_1f3c

/ Annonce

Vi fortsætter lidt med julestemning og juleopskrifter – det er jo kun december måned én gang om året . I sidste uge delte jeg opskriften på sundere pebernødder, og eftersom de var godkendt af både familie og venner, så skal I ikke snydes for opskriften på sundere brunkager. Ingredienserne er stort set de samme – det er blot fremgangsmåden, der er en smule anderledes. 

Du kan evt. når du er igang, lave både pebernødder og brunkager – det gjorde jeg, winwin. Opskriften er ret simpel at gå til, og kræver ikke mange ingredienser. Der bliver en forholdsvis stor portion ud af opskriften, men hvem elsker ikke brunkager? Og hvem elsker ikke at have nok, til resten af december måned?

Jeg håber du har lyst til at prøve opskriften.

{ Sunde brunkager, ca. 30 stk }

2 spsk kokosolie

1 dl kokossukker eller rørsukker

50 g mandelmel

2,5 dl fuldkornshvedemel (Finax) – evt. 1/2 dl mere hvis dejen er for “smuldret”.

1 brev brunkagekrydderi

1 tsk. hjortetaksalt


Smelt din kokosolie i en lille gryde, eller mikroovn.

I en skål røres mandelmel, kokossukker, salt, pebernøddekrydderi og fuldkornsmelet sammen. Hæld den smeltede kokosolie i, og massér det hele godt sammen til en klistret jævn dej. Hvis dejen er meget smuldret, kan du tilføje lidt ekstra fuldkornshvedemel.

Find to stykker bagepapir eller husholdningsfilm frem, og fordel din massen på det ene stykke. Læg det andet stykke ovenpå og brug en kagerulle til at rulle massen helt flad og tynd (alt efter ønske).

Sæt herefter den udrullede masse på køl, i to timer. Tag dem herefter ud, og stik din brunkager ud med forme eller skær dem blot i små firkanter.

Bages ved 150 garder i 25 minutter, til de er gyldne. De bliver først sprøde, når de er helt afkølet.

Opbevar i en lufttæt beholder.

fullsizeoutput_1f3a fullsizeoutput_1f48

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kikærtegryde med græskar, gulerod og peanutbutter