Grønkålssalat med fennikel og kakifrugt

Sunde pebernødder med fuldkorn

fullsizeoutput_1e44

Jeg er allerede hoppet i jule-bage-krea-hjørnet, og begyndt at eksperimentere med sundere julegodter. Hvis der er noget som virkelig hører julen til, må det klart være pebernødder og brunkager – og jeg lyver vist ikke, når jeg siger at sådan en pose hurtigt kan få ben at gå på, vel?

I weekenden prøvede jeg at eksperimentere lidt med en sundere version af både brunkager og pebernødder. Det var lidt svært, og efter flere forsøg, endte jeg ud med et resultatet, som jeg synes blev ret godt – de er til den grove side, men har stadig en god smag. Man skal ikke (altid) forvente, at de sundere sager bliver som originalen, men det ville vel også være kedeligt? 😉 Disse pebernødder fik en fin sprød skorpe og holder den stadig fint, nu efter 3 dage – ja, jeg prøver at beherske mig, hvorfor jeg også stadig har lidt tilbage, til ugens løb.

Opskriften er ret simpel at gå til, og kræver ikke mange ingredienser. Jeg håber du har lyst til at prøve opskriften af. I opskriften er der både brugt mandel- og fuldkornsmel, som resulterer i den mørke farve.

{ Sunde pebernødder, 40 stk }

2 spsk kokosolie

1 dl kokossukker eller rørsukker

50 g mandelmel

2,5 dl fuldkornshvedemel – evt. 1/2 dl mere hvis dejen er for “smuldret”.

1 brev pebernøddekrydderi

1 tsk. hjortetaksalt


Smelt din kokosolie i en lille gryde, eller mikroovn.

I en skål røres mandelmel, kokossukker, salt, pebernøddekrydderi og fuldkornsmelet sammen. Hæld den smeltede kokosolie i, og massér det hele godt sammen til en klistret jævn dej. Hvis dejen er meget smuldret, kan du tilføje lidt ekstra fuldkornshvedemel.

Sæt dejen på køl i en time.

Beklæd en bageplade, og form små pebernødder – vær opmærksom på størrelsen på pebernødderne, da de hæver en smule i ovnen.

Bag pebernødderne ved 150 garder i 25 minutter, til de er gyldne. De bliver først sprøde, når de er helt afkølet.

Opbevar i en lufttæt beholder.

fullsizeoutput_1e49 fullsizeoutput_1e47

 

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålssalat med fennikel og kakifrugt