Koldhævede grove speltboller

Dadelkugler med lakrids og tranebær

fullsizeoutput_1d1a

/ Sponsoreret

Så blev det eeeendelig december måned! Hvad er mere dejligt end at have en bøtte stående med lidt søde godter eller konfekt? Herhjemme er dadelkugler et kæmpe hit – ikke kun til jul, faktisk næsten året rundt har jeg en portion stående i køleskabet.

Dadelkugler er så nemme at lave, smager syndigt og er en perfekt eftermiddagssnack til at stille den lille sult. Dog forsvinder de også ret hurtigt, hvilket også medfører, at jeg ofte laver dobbelt portion når jeg alligevel er igang. Er du vild med dadelkugler, så kan du evt. prøv opskriften på sundere romkugler.

Disse dadelkugler er med lakridspulver og trillet i tranebærpulver, som giver dem den smukke farve. Du kan altid undlade lakrids eller hvis du vil have en mere intens lakridssmag, kan du også rulle dem i lakridspulveret. Se også dadelkugler – en grundopskrift.

{ Dadelkugler med lakrids og tranebær, 25 stk }

20 medjool dadler eller 200 g uden sten

100 g mandler

1 spsk kokosolie

1 spsk kakaopulver

1 spsk lakridspulver

et lille nip salt

Pynt: tranebærpulver


Pil stenene fra dadlerne og blend dem til en ensartet massen i en foodprocessor. Tilsæt resten af ingredienserne og blend godt. Tilsæt evt. lidt væske, hvis din masse er for tør. Stil på køl en time, til massen har sat sig og du kan rulle den til kugler.

Rul dem i tranebærpulver, og opbevar dem på køl. Velbekomme.

TIP: Tril i lige hvad du lyster – måske frysetørret hindbær, hakket mandler, mørk chokolade, lakrids?

fullsizeoutput_1d1b

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Koldhævede grove speltboller