Myntedip med feta og friske krydderurter

Koldhævede grove speltboller

fullsizeoutput_1c22 skaermbillede-2018-03-23-kl-08-42-17Endelig blev det weekend, og weekend betyder lune boller med (rigeligt) smør. Der findes ikke noget bedre på sådan en weekendmorgen, end duften af nybagt. Jeg har haft min far på besøg, siden igår – jeg havde inviteret ham på vin-smagning inde i byen. Inden vi tog afsted, så smækkede jeg en hurtigt en dej over til speltboller, som vi kunne spise i dag, lørdag morgen.

Jeg elsker at lave koldhævede boller – både fordi jeg synes det giver noget andet til bollerne og smagen, men også fordi det bare er så nemt. Dejen skal blot sættes over aftenen før, og næste morgen er der boller – uden at dejen skal æltes eller efterhæve først.

Bollerne skal bare på bagepladen som klatter – ikke noget med at forme dem, og så direkte i ovnen. Nemt, ikke? Du kan selvfølgelig forme dem lidt mere, men jeg kan selv godt lide det “rustikke udtryk”.

Har du prøvet surdejsboller?

{ Koldhævede grove speltboller, 12 boller }

25 g gær
4 dl koldt vand
4,5 dl fuldkorns speltmel eller anden fuldkornsmel
2,5 dl hvedemel
1 spsk salt
1 spsk honning
1 dl græskarkerner
1 dl solsikkekerner


Gæren røres ud i det kolde vand, indtil det er opløst – det samme gælder for salt og honning. Tilsæt kernerne og derefter det grove mel lidt ad gangen. Tilsæt hvedemel og ælt godt – ca. 10 min, jeg brugte en røremaskine. Dejen skal være til den lidt klistret side, uden den er helt våd. Tilsæt evt. lidt ekstra hvedemel, hvis den er for flydende.

Læg et klæde over skålen, og stil dejen til hævning, på køl. Lad dejen hæve natten over, gerne 12 timer, hvis du har tiden – mindre kan også gøre det, f.eks. 8 timer.

Næste morgen, tages dejen ud af køleskabet lige inden brug.

Tænd ovnen på 200 graders varmluft.

Beklæd en bageplade med bagepapir. Find to skeer frem, og brug dem til at lave bollerne med.

Bages ved 200 graders varmluft i ca. 15-20 minutter til bollerne er lettere gyldne.

fullsizeoutput_1c89 fullsizeoutput_1c8a

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Myntedip med feta og friske krydderurter