Annonce

Olivenbrød – bagt i gryde

Græsk opskrift på olivenbrød

Jeg har længe gerne ville prøve at lave et græsk inspireret olivenbrød – både fordi jeg synes det er så lækkert, men også fordi jeg elsker oliven. Alt med oliven er bare så lækkert! Og det blev det her brød med oliven også.

Brødet er bagt med manitoba hvedemel, som giver en lækker, saftig og sprød krumme. Som den fantastisk ingrediens oliven er, blev den selvfølgelig tilføjet til dejen. Her er anvendt sorte oliven, da de både er mere synlige i deres fremtoning, men også fordi smagen ikke er så markant som de grønne. Men du kan sagtens erstatte sorte oliven med grønne i opskriften.

Olivenbrød

Græsk olivenbrød

Et lækkert og sprødt olivenbrød, som du kan lave samme dag du skal spise det. Et dejligt græsk inspireret madbrød.
4 fra 3 stemmer
Antal: 1 Brød
Forberedelse1 time 40 minutter
Tilberedelse1 time
I alt2 timer 40 minutter

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 6 dl vand (lunkent)
  • 1 spsk flagesalt*
  • 1 spsk akaciehonning
  • 250 g fuldkorns speltmel
  • 350 g manitoba hvedemel
  • 100 g sorte oliven (stenfrie)

Fremgangsmåde

  • Opløs gæren i den lunkne vand (her brugte jeg en røremaskine). Når gæren er opløst tilsættes salt og honning. 
  • Tilsæt begge meltyper og rør det hele godt sammen, jeg rørte ca. 7 minutter. 
  • Tilsæt de stenfrie oliven, hvor de kort æltes ind i dejen i ca. 2 minutter. Dejen må gerne være til den våde og klæg side.
  • Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet, ved stuetemperatur i ca. 1,5 time.
  • Sæt den tomme stentøjsgryde i ovnen og tænd ovnen på 250°. Lad ovnen og gryden blive brandvarm. Tag gryden ud af ovnen, og hæld den bløde dej ned i gryden.
  • Bag brødet i forvarmet ovn ved 250° i ca. 35 minutter med låg. Efter de de 35 minutter, tages låget af gryden, og bages videre i ca. 20-25 minutter. Hold øje – ovne kan være forskellige. Brødet skal være let gyldent på overfladen. Brødet kan bankes ud af gryden.
  • Lad brødet hvile i minimum 30 minutter, før det kan skæres. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem opskrift på brød med oliven

Brødet er virkelig nemt at lave og smager virkelig dejligt! Jeg er positiv overrasket over manitoba hvedemelet, og som bestemt ikke er sidste gang jeg skal bage med. Du behøver ikke bruge manitoba – andre typer hvedemel kan også gøre det. Ligeledes kan du lave grydebrød i en stegeso, hvis du ikke har en stentøjsgryde. Eller en bradepande.

Flettet brød med oliven og feta
Flettet brød med oliventapenade og feta. Brødet er slet ikke så vanskeligt, som overskriften måske lyder. Du kan altid sno brødet i stedet.
Gå til opskrift
Flettet broed med oliventapenade og feta
Oliventapenade
Hjemmelavet oliventapenade med sorte og grønne oliven, kapers, hvidløg og olivenolie. Brug den til tapas, i pastasalater eller i sandwiches!
Gå til opskrift
Hjemmelavet oliventapenade
Græsk olivenbrød

Græsk inspireret olivenbrød med sorte oliven

I opskriften er der anvendt sorte oliven, men grønne kan du også sagtens bruge. De sorte oliven er en skøn ekstra smagsgiver, og selvfølgelig også et smukt syn når man skære en skive af af brødet.

OBS! Sørg for at bruge stenfrie oliven.

Serveringsforslag til et lækkert madbrød med oliven

Sådan et brød med oliven smager så skønt og er jo perfekt til tapasbordet, sammen med den oplagte dip, tzatziki. Så bliver det vist ikke mere græsk! Så skulle det da vist lige være med en original græsk salat eller en græsk kartoffelsalat til sådan en skive græske olivenbrød.

Brød med sorte oliven

Bag et grydebrød med surdej

Brødet der er bagt i en gryde er jeg siden hen blevet ret vild med. Det er super simpelt, men det giver også brødet en fantastisk krumme og skorpe. Er du vild med at bage i en gryde kan du se nærmere på mit grydebrød med surdej.

Tomatsuppe
Hjemmelavet cremet og lækker tomatsuppe med en klat creme fraiche og nybagt brød.
Gå til opskrift
Tomatsuppe med gulerod og ingefær

Er du glad for at komme oliven i dit brød, kan du se nærmere på dette foccacia med surdej som også har oliven i sig. Det er super svampet og har en sprød skorpe. Brødet er bagt med surdej, og det giver kun en skøn smag til brødet. Prøv det!

Brød med oliven
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 978
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments