Svampet bananbrød med chokolade

Indisk inspireret dahl

a677518c-bb0f-4a95-a299-d195916b56b5-2 Jeg elsker at spise varme retter, når det er efterår og vinter. Det tænker jeg, at jeg ikke er helt alene om? Her den anden dag lavede jeg en kæmpe portion af en indisk inspireret dahl med røde linser. Jeg er blevet ret glad for denne ret, der har en dejlig varm og krydret smag. Det mætter mig utrolig godt, og jeg laver altid en god grydefuld så jeg har et par portioner til fryseren til de travle dage.

I denne dahl, har jeg tilføjet kokosmælk for at give den en lidt mere cremet konsistens, og så er der knald på smagene – ligesom jeg elsker det.

{ Indisk inspireret daal, 4 personer }

1 løg
3 fed hvidløg
1 stk rød chili
2 mellemstore gulerødder
1 spsk spidskommen
2 spsk. karry
3 cm frisk ingefær
3 dl røde linser
1 æble
4 dl vand
2 dåser flåede tomater
1 dåse kokosmælk
olie til stegning
salt og peber
citronsaft

Evt. topping: Friske cherrytomater skåret i kvarte, skyr, salte mandler og (hvis du kan lide det) koriander eller bredbladet persille.


Varm olien i en stor gryde, og hak løg, hvidløg, ingefær og chili fint, hvorefter du tilsætter det til den varme gryde og svitser det sammen med karry og spidskommen. Lad det svitse i 2-3 minutter – løgene skal ikke tage for meget farve, men være gyldne.

Skyl gulerødder og æble. Skær dem i små tern og svits det med i gryden.

Skyl linserne grundigt og kom dem i gryden sammen med vand og flåede tomater. Lad det simre under låg i ca. 30 minutter til linserne er ved at være møre. Tilsæt kokosmælken og kog videre, til grøden har den rette konsistens – ca. 5-10 minutter.

Smag grøden til med salt, peber og citronsaft. Top daalen med cherrytomater, mandler, friske krydderurter og skyr eller creme fraiche. Velbekomme.

4dcc074c-d256-4a59-92d7-af350794b8dc

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampet bananbrød med chokolade