Annonce

Sundt bananbrød uden mel og raffineret sukker

sundt bananbrød med havregryn

Dette er et sundt bananbrød med havregryn, så det er glutenfrit – faktisk helt uden mel. Banan i bagværk smager bare skønt. Modne bananer bidrager nemlig til en dejlig sødme. Min opskrift på sundt bananbrød indeholder dog mørk chokolade, da jeg synes det hører sig til.

Sådan et nybagt sundt brød med banan er super lækkert, særligt med lidt smør på. Brødet er luftigt og saftigt samt nemt at bage. Hvis du lige som mig er vild med banankage, men godt kunne tænke dig at prøve noget der er lidt sundere, så kan jeg virkelig anbefale dig at prøve denne opskrift på et sundt bananbrød med chokolade.

sundt-bananbroed-med-dadler-og-chokolade-768x1024

Sundt bananbrød

Lækkert svampet brød med banan og chokolade. Det sunde bananbrød er uden sukker og uden mel
4,91 fra 10 stemmer
Antal: 1 Brød
Forberedelse10 minutter
Tilberedelse20 minutter
I alt30 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180°, varmluft.
  • Fjern stenene fra dadlerne. Hak den mørke chokolade i grove stykker.
  • Blend havregryn og mandler til mel og rør salt, vaniljepulver og bagepulver i.
  • Blend kokosolie, banan, dadler og æg – vend nu det hele sammen og tilsæt chokoladestykkerne.
  • Hæld dejen ned i en form, beklædt med bagepapir. Jeg brugte en aflang rugbrødsform på 21 cm. 
  • Bag kagen i ca. 15-20 minutter til den er let gylden – tjek med en kødnål eller gaffel om brødet er færdigbagt.
  • Lad bananbrødet køle af inden du spiser det. 

Serveringsforslag

  • Nyd eventuelt et stykke med smør eller peanutbutter. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Nem opskrift på et sundt bananbrød med havregryn

Jeg kiggede mine opskrifter igennem, hvor banan indgår og jeg blev inspireret af min første opskrift på sund banankage. Jeg havde nogle bananer i skålen, som var godt modne, så jeg besluttede mig for at bage et sundt bananbrød.

Til forskel fra sund banankage som er bagt med fuldkornsmel har jeg valgt at lave dette bananbrød med havregryn, og dermed glutenfrit. Opskriften på bananbrødet er uden mel, men er bagt med mandelmel og havregryn. Det giver en rigtig dejlig smag og tekstur til brødet.

Sunde bananmuffins med havregryn
Sunde bananmuffins uden sukker og gluten til fx madpakken eller snack. Her får du opskriften på sunde havregrynsmuffins med chokolade og banan.
Gå til opskrift
Havregrynsmuffins med chokolade - uden sukker

Med kun 10 ingredienser, så har du et svampet brød med banan, som smager fantastisk. Og så er det tilmed super nemt at lave. Fjern blot stenene fra dadlerne, hak chokoladen groft. Havregryn og mandler blendes til mel. De tørre ingredienser blandes i havre- og mandelmelet. Kokosolie, banan, dadler og æg blendes og til sidst vendes de tørre ingredienser og chokoladen i. Dejen hældes i en rugbrødsform og bages i ca. 15-20 minutter, til bananbrødet er gyldent. SÅ lækkert!

sundt bananbrød uden mel

Bag et sundt bananbrød uden sukker

Her får du et sundt bananbrød med dadler. Opskriften er uden sukker, da de modne bananer udgør en skøn sødme i sig selv – det er derfor ikke nødvendigt med ekstra tilsat sukker (hvis du spørger mig). Der er til gengæld lidt dadler i bananbrødet, for at give lidt ekstra sødme. Det giver en skøn svampet tekstur.

Sund chokoladekage
Sund chokoladekage uden sukker, men hvor modne bananer giver sødme til kagen sammen med dadler.
Gå til opskrift
sund chokoladekage opskrift

Sund opskrift på bananbrød med lidt chokoladestykker

Ligesom med min opskrift på banankage, så har jeg valgt at komme en masse mørk chokolade i dette svampede brød med banan. Det skal der nemlig til – altid vigtigt med chokolade.

Selvom det er et sundt bananbrød, så tænker man ikke over at der mangler sukker. Dette sunde bananbrød med chokolade smager fantastisk og så er det lækkert svampet og saftigt. Man kan nok godt fornemme det på billederne, tænker jeg 😉

nem opskrift på mit sunde bananbrød

opskrift sundt bananbrød

sundt bananbrød med dadler og chokolade
DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 978
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments