Spinattærte med gedeost og karamelliserede rødløg

Svampet bananbrød med chokolade

2433ce45-c264-415c-8fff-0cfe993d2351
Lørdag og tid til selvforkælelse, som ofte ender ud med kagebagning eller bagning generelt – ihvertfald herhjemme. Der er god tid, og tempoet er roligt. Jeg startede dagen ud med at bage bananbrød og drikke kaffe.

Jeg havde nogle bananer i skålen, som var godt modne, så jeg besluttede mig for at bage. Jeg kiggede mine opskrifter igennem, hvor banan indgår og jeg blev inspireret af mit første bananbrød. Til forskel fra det første bananbrød, som er bagt med fuldkornsmel valgte jeg at lave dette glutenfrit. Jeg har derfor i denne opskrift brugt mandler og havremel, som det eneste.

{ Svampet bananbrød med chokolade }

3 modne bananer

2 æg

2 spsk kokosolie

50 g mandelmel (mandler blendet til mel)

50 g havremel (glutenfri havregryn blendet til mel)

10 dadler (fra papæske)

50 g mørk 70% chokolade

1 tsk. vaniljepulver

1 tsk. bagepulver

1 knivspids salt

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Fjern stenene fra dadlerne. Hak den mørke chokolade i grove stykker.

Blend havregryn og mandler til mel og rør salt, vaniljepulver og bagepulver heri. I en anden skål stavblendes kokosolie, banan, dadler og æg – vend nu det hele sammen og tilsæt chokoladestykkerne.

Kom dejen ned i en form, beklædt med bagepapir. Jeg brugte en aflang rugbrødsform på 21 cm. Bag kagen i ca. 15-20 minutter til den er let gylden – hold øje.

Lad den køle af inden du spiser den. Nyd eventuelt et stykke med smør eller peanutbutter. Velbekomme.

affcfff6-82a0-4739-af38-cd23d0a39815

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spinattærte med gedeost og karamelliserede rødløg