Veganske proteinbarer med chokolade

Butterbean spread med gurkemeje

Bønnespread, vegansk

Jeg har set frem til weekenden, og specielt til denne lørdag hvor min veninde Michala skulle komme forbi til en masse madlavning. Vi har været produktive og har bagt vafler, brød og spreads. Jeg er selv ret vild med diverse dips, smørepålæg, tapenader og spreads (kært barn, har mange navne), og bruger dem næsten dagligt til blandt andet at smøre på kiks, knækbrød, brød, vafler eller i sandwiches – det er kun fantasien der sætter grænser. Denne bønnespread er også virkelig lækkert at bruge det til f.eks. grøntsagsstave, som en sund snack.

I dag fik vi lavet denne spread med varme krydderier. Vi er begge tosset med smagen af spidskommen og blev hurtigt enige om, også at tilsætte gurkemeje for den fine gule farve. Herligheden blev nydt til brød og vafler, som en lidt sen frokost.

Opskriften på den grønne dip på billedet må I vente lidt med at få, men den skal nok komme!

{ Butterbean spread med gurkemeje }

1 dåse butterbeans, 240 g drænet vægt

2 spsk vand

1 fed hvidløg

1 tsk gurkemeje

½ tsk spidskommen

3 spsk citronsaft

salt og peber

Fremgangsmåde

Alle ingredienser blendes, i en minihakker eller med stavblender. Smag til med salt og peber og evt. mere citronsaft. Velbekomme.

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Veganske proteinbarer med chokolade