Mine bedste råd til vinterløb

Veganske proteinbarer med chokolade

img_5534I dag er det International Vegan Day, og i den anledning vil jeg gerne dele en opskrift med Jer på en vegansk proteinbar. Protein er meget hypet, og jeg er selv ikke fan af de mange proteinbarer der er på markedet, som ofte indeholder en masse ingredienser, som jeg ikke ser relevante. Derfor ville jeg lave en selv lave nogle veganske proteinbarer, med ingredienser vi kan finde i naturen.

Normalt er jeg ikke fortaler for brug indtag af ekstra protein, og slet ikke hvis det kommer fra proteinpulver. I gennemsnit får vi nok protein i løbet af en dag. Dog kan man med fordel øge sit indtag, hvis man har været fysisk aktiv eller man bevidst om, at ens indtag ikke er højt.

Jeg tager selv nogle ganske få kosttilskud, men proteinpulver er ikke en del af dem. Selvom jeg ikke spiser så meget kød- eller mælkeprodukter, bruger jeg ikke pulver som erstatning for dette, men som et supplement. Det er langt fra noget, jeg bruger på daglig basis, men en gang imellem sker det, hvis det giver mening for mig – ligesom i dette tilfælde, hvor indholdet af protein i forvejen ikke er højt med de resterende ingredienser.

{ Veganske proteinbarer med chokolade }

150 g dadler uden sten

1 spsk kakaopulver

25 g chokoladeproteinpulver (vegansk)

0,5 dl havregryn (evt. glutenfrie)

1 spsk. kokosolie, fast form

20 g kokosmel

15 g rå kakaonibs

et lille nip salt

50 g chokolade til overtræk

Fremgangsmåde

Kom alle ingredienser, undtagen chokoladen i en minihakker eller foodprocessor og blend til en ensartet masse. Læg massen ud mellem 2 stykker bagepapir, og rul det ud I en firkant i den tykkelse du ønsker den. (Mine er 1 cm). Lad dejen hvile på køl i ca. 1 time, og skær herefter massen med en skarp kniv til at skære barerne ud – jeg fik fire.

Smelt chokoladen over vandbad og dyp barerne i chokoladen og pynt evt. med ekstra kokosmel. Opbevar barerne i køleskabet. img_5535 img_5533

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine bedste råd til vinterløb