Rejseguide: Marrakech i Marokko

Sund banankage med kaffe og chokolade

Jeg har netop taget hul på en dejlig weekend. Jeg har set frem til denne, da jeg i aften skal fejre min gode venindes 25-års fødselsdag. Imorgen skal jeg besøge min farmor og se min venindes nyfødte lille dreng, og i en af disse ‘anledninger’, overvejer jeg at bage en kage, måske det bliver denne eller denne sukkerfrie squashkage.

Denne her banankage skiller sig lidt ud fra den jeg plejer at lave. Denne banankage er nemlig med kaffe – måske det lyder som en sjov kombi, men det smagte simpelthen SÅ godt (hvis man er til kaffe)! Der er selvfølgelig også chokoladestykker i.

{ Nem banankage med kaffe og chokolade, 10 stykker }

3 (overmodne) bananer
1 æg
1 æggehvide
2 kold espressoshot eller 2 spsk. instant kaffe blandet med vand
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
et lille nip salt
1,5 dl havremel (havregryn blendet til mel, evt. glutenfrie)
1 dl mandler (blendet til mel)
1 spsk chiafrø
100 g mørk chokolade, 70%
kokosolie til at smøre formen med

Topping: blåbær, instant kaffe og chokoladeflager


Hvis ikke du allerede har gjort det, så start med at lave dit mel, ved at blende mandler og havregryn sammen med bagepulver i en blender eller foodprocessor.

Kom æg, banan og kaffe i en foodprocessor/blender og blend det sammen til en ensartet masse.

Kom mel, salt, chiafrø og vanilje i en skål og rør de våde ingredienser i. Hak halvdelen af chokoladen groft og vend i dejen. Gem den anden halvdel til kagen kommer ud af ovnen.

Fordel dejen i en smurt springform og bag banankagen ved 180 graders varmluft i ca. 15-20 minutter. Når kagen kommer ud, lægges den resterende hakket chokolade på, som fordeles fint (jeg brugte en pensel). Lad kagen køle en smule af, drys med kaffe, chokoladeflager og blåbær. Velbekomme.

TIP: Smager dejlig kold. Kan også fryses.

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

   

2 kommentarer

  • Karen

    Den skal klart prøves!!
    Hvor meget vand skal man ca bruge, når man anvender instant kaffe?

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maria Charlotte

      Hej Karen,
      Herligt! Håber du synes om den. Jeg vil anbefale dig at bruge 2 spsk. instant kaffe, blandet med 1 dl vand 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rejseguide: Marrakech i Marokko