Græskarvafler

Rødbedebøffer med salatost

Jeg spiser (for det meste) mad i sæson – ihverfald langt hen ad vejen. Det er noget jeg virkelig går op i, af flere årsager. Blandt andet på grund af den gode smag, at jeg får et højere indhold af vitaminer og mineraler, at jeg automatisk spiser mere varieret, men også for at støtte klimaet.

Det er desuden også godt for pengepungen, at købe årstidens frugt og grønt, da man derved kan spare penge. Der er altså mange gode fordele ved at spise i sæson.

Lige for tiden er jeg glad for rødbeder. De seneste par dage har jeg spist dem i flere forskellige sammenhænge – i min morgensmoothie, salat, frokostvaffel og i går aftes lavede jeg rødbedebøffer. Udover den smukke farve de giver, så elsker jeg den søde smag de har. Som tilbehør lavede jeg en sprød grønkålssalat med æbler som desuden også er i sæson lige nu.

Rødbedebøffer, 10 bøffer

1 dåse sorte bønner

2 æg

2 fed hvidløg

300 g skrællet rødbede

1 tsk. graham masala eller stødt spidskommen

1/2 porre

1 håndfuld grønkål

100 g salat ost

En håndfuld bredbladet persille

Salt + peber

Kokosolie til stegning

Fremgangsmåde

Riv rødbederne.

Kom sorte bønner, æg, hvidløg, persille, hvidløg, grønkål, porer og krydderier i en blender eller foodprocessor og blend det hele godt sammen til en ensartet masse. Kom det i en skål og tilsæt de revet rødbeder og salattern.

Lad farsen hvilen i ca. 15 minutter.

Form omkring 10 mellemstore bøffer med fugtige hænder – det er lidt nemmere. Steg dem i kokosolie ved middel varme, indtil de er lettere gyldne og sprøde udenpå.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Græskarvafler