Små ting

En sundere og proteinrig hvid brownie med brombær

Så ramte vi fredag, og weekenden er lige om hjørnet – hvad er så ikke bedre end at spise kage, som oven i købet er i den lidt sundere boldgade end den ellers (måske) sukkerholdige?Jeg er selv ret glad for et lækkert stykke kage og som I nok allerede har luret, så elsker jeg at eksperimentere i de mere ernæringsforbedret kager og søde sager.

Denne brownie er lavet på hvide bønner, som tilfører kagen lidt mere mæthed og protein, på en naturlig måde. Bønnerne fungerer godt, og giver en god konsistens. Kagen er lidt sød i sig selv, og sammen med brombær giver det lidt syrlighed. En lækker kombi, ifølge mine smagsløg.

Jeg har været på brombær-rov, som netop er i sæson lige nu – jeg plukkede ved mine forældre, men jeg har set de små bær mange steder efterhånde. Hindbær ville også fungere fint.

{ Sundere hvid brownie med brombær, 12 stykker }

2 æg
1 dåse hvide bønner
50 g havremel (evt. glutenfri havregryn blendet til mel).
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
1 spsk lucumapulver (kan undlades)
15 stenfrie dadler
1 lille nip salt
2 dl friske brombær – evt. hindbær eller blåbær
kokosolie til at smøre form med
lidt finhakket mandler til toppen


Tænd ovnen på 175 graders varmluft.

Bland alle ingredienser (undtaget brombær) sammen i en blender til massen er ensartet. Vend forsigtigt dine brombær i. OBS! Du kan også blende brombærrene med, som vil give en flot lilla farve til hele kagen.

Smør en form med kokosolie, min var på 20×30 cm. Hæld massen heri, top med lidt hakket mandler og bag kagen i ca. 20-25 minutter til den er lettere gylden. Lad kagen køle af, inden servering.

TIP: Kagen er virkelig lækker med en lille klat vaniljeis eller flødeskum til.

6 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små ting