Sunde scones med æblekompot og mandler

Speltotto med græskar og svampe

Kan vi ikke hurtigt blive enige om, at det er så dejligt at græskar endelig er i sæson? Jeg er ihvertfald meget begejstret og jeg vil næsten vove og påstå, at det på den ene eller anden måde har indgået i min madlavning siden kalenderen skrev september måned.

Jeg elsker risotto, men som noget andet ville jeg prøve med spelt, for at tilføre retten lidt fuldkorn – du kan selvfølgelig stadig lave retten med ris. I går lavede jeg speltotto til min mor og jeg, hvor græskarret selvfølgelig indgik. Det fungerede super godt og tilførte en cremet konsistens, god smag og ikke mindst, det pryderede retten, med en flot orange farve.

{ Speltotto med græskar og svampe, 4 personer }

400 g skyllet perlespelt
2 løg
3 fed hvidløg
1 L grøntsagsbouillon
1 hokkaido græskar
200 g svampe
75 g parmesanost, revet
1 god håndfuld friske krydderurter, evt. bredbladet persille eller salvie
1 dl hvidvin
salt + peber
olie til stegning

Evt. græskarkerner, ekstra revet parmesanost og krydderurter


Hak hvidløg og løg fint. Skær dine svampe i skiver.

Skær dit græskar midt over og fjern kernerne (du behøver ikke fjerne skallen, hvis det er økologisk). Skær græskarret i små tern pa? cirka 1,5 x 1,5 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ca. 20 minutter.

Sauter imens løg og hvidløg i olie, til de er blanke. Tilsæt svampe og sauter. Tilsæt perlespelt og hvidvin og rør godt, til hvidvinsdampen er forsvundet. Tilsæt boullion og kog op under omrøring, til perlespelt er lettere møre og væsken er kogt ind. Tilsæt evt. mere vand, hvis nødvendigt.

Når græskarret er bagt og perlespelt er møre blandes græskaret i risottoen. Tilsæt parmesan og rør rundt. Smag til med salt og evt. peper. Servér og pynt af med friske urter, græskarkerner og ost. Velbekomme.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde scones med æblekompot og mandler