Glutenfrie rødbedevafler

Sunde scones med æblekompot og mandler

Endelig er de lækre sprøde æbler i sæson, og klar til at blive plukket – ihvertfald i mine forældres have. Jeg elsker den her tid – der er så meget lækkert at hente hjem fra de danske haver og marker. Jeg plukker hvert år en masse æbler, og det gjorde jeg naturligvis igen denne september måned.

I går brugte jeg dagen i godt selskab med Ditte Ingemann og min veninde Elisa, hvor vi havde sat formiddagen af til at eksperimentere lidt i æblets tegn. Ud af det, kom blandt andet disse søde små “æblereder” – ja, det blev vi hurtigt enige om at de ligner, så det skulle selvfølgelig også været overskriften på dem. Jeg vil anbefale dem som en snack eller lækkeri til kaffen, men de kan også sagtens fungere godt til morgenbordet.

{ Sunde scones med æblekompot og mandler, 12 stk }

Æblekompot
2 store æbler
1 tsk vaniljepulver
3 spsk vand

Dej
2 modne bananer
4 dl mandelmel
3 dl havregryn
2 spsk yoghurt
2 tsk. kokossukker
2 tsk. bagepulver
60 g kokosolie
hakket mandler til toppen


Skræl og skær æblerne i tern, kog dem til mos sammen med vaniljepulver og vand.

Tænd ovnen på 200 graders varmluft. Mos bananerne. Smelt kokosolien og bland alle ingredienserne i mosen. Lav 12 små boller og lav et hul i midten med dine fingre. Hæld ca. 1 tsk. æblemos i og drys med hakket mandler.

Bag i ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter, til de er lettere gyldne. Nydes lune med en klat vaniljeis eller creme fraiche til. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie rødbedevafler