Smoothiebowl med squash

Græskarsalat med kikærter, granatæble og feta

Græskar, græskar, græskar – så mødes vi igen, denne gang i en græskarsalat. Jeg kunne spise græskar hver dag, jeg elsker det simpelthen og det er en af min favoritspise, fordi det kan bruges i så mange retter.

September, jeg har set frem til dig. Ja, du læste helt rigtigt – september og efteråret er nemlig min yndling årstid. Ikke nok med, at naturens farver begynder at skifte, så elsker jeg også at mærke det lille bid fra kulden på mine kinder når jeg spadsere gennem de nedfaldne blade, på min gåtur.

Jeg elsker Danmark for de mange skift, og jeg beundrer hver måned, sin skønhed. Selvom jeg ikke helt føler vi har ramt efteråret endnu, så er jeg startet på madfronten, hvor netop én grøntsag står mit hjerte nært, nemlig græskar.

Er du vild med græskar, så prøv: bagt butternut græskar med fyld og falaflerspeltotto med græskar og svampe, eller kikærtegryde med græskar, gulerod og peanutbutter

{ Efterårssalat med græskar, granatæble og feta, 4 personer }

1 hokkaido-græskar
1 pose vårsalat, spinat eller ruccula
kerner fra 1/2 granatæble
200 g fetaost
saft af 1/2 citron

Ristede kikærter
1 spsk. olivenolie
1 dåse kikærter
1 spsk. spidskommen
salt og peber


Start med at tænde ovnen pa? 175 graders varmluft.

Skær dit græskar midt over og fjern kernerne (du behøver ikke fjerne skallen, hvis det er økologisk). Skær græskarret i små tern pa? cirka 1,5 x 1,5 cm. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og vend dem med olie og lidt salt.

Skyl kikærterne i en sigte, og hæld dem på et rent viskestykke og dup dem tørre. Hæld dem i en pose og hæld en 1 spsk. olivenolie i, sammen med spidskommen, salt og peber. Vend det hele godt sammen, og fordel det ud på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag kikærter og græskarternene i ovnen i ca. 30 minutter, til kikærterne er helt sprøde, og græskarternene møre. Lad det køle let af, ikke for meget da salaten serveres “lun”.

Gør imens resten klar. Skyl din salat grundigt og læg det som bund på et fad. Læg dernæst græskar på, granatæblekerner, kikærter og smuldrer med feta. Pres citron over til sidst og servér. Velbekomme.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Smoothiebowl med squash