Vafler med kun tre ingredienser

Pulled chicken burger med sund coleslaw

fullsizeoutput_2539

Sidste weekend stod den på hjemmelavet pulled chicken burger. Jeg har før fået pulled pork burger, men var ikke så begejstret, da jeg ikke er så glad for alt slags svinekød. Jeg har længe gerne ville afprøve mig med pulled chicken i stedet, og jeg vil lige slå fast – dét kan jeg SÅ meget bedre lide! Det smagte så lækkert og sammen med coleslaw, var der ikke et øje tørt.

Jeg går ret meget op i at lave min mad selv fra bunden, hvorfor jeg også til disse burgere selv bagte luftige fuldkorns-burgerboller. Vi fik en cremet coleslaw, som min mor lavede af skyr og creme fraiche, hvilket var lækkert så den ikke virkede så tung- og fed. Det var en perfekt kombination til kødet, som desuden var super nemt at tilberede – det skal bare passe sig selv i ovnen.

Min mor stod som sagt for coleslaw samt pulled chicken. Hendes opskrift på coleslaw er bare så lækker – den dressing, som hun laver er bare så god, og vi bruger den også ofte i andre sammenhænge. Den er både cremet, sød og syrlig på samme tid.

{ Pulled chicken, 4-6 personer }

300 g kyllingebryst uden skind
1 tsk tørret chili
1 løg
2 fed hvidløg
1 dåse tomatpuré 140 g
2 tsk. honning
5 spsk. vand
1 tsk. røget paprika
salt og peber
olie til stegning


I en skål blandes paprika, salt og peber sammen med tomatpuré, chili, honning chili og vand.

Pil løg og hvidløg og hak det fint. Varm en pande med olie, og svits løgene heri. Tilsæt kyllingebryst og krydderiblandingen og svits, til kyllingen er brunet.

Tag hele blandingen af og hæld det i en stegepose og bag i ovnen ved 150 grader i 2 timer. Du kan også bage det i en ildfast fad med låg. Brug 2 gafler til at skille kødet med.

Coleslaw

Dressing:

3 spsk. creme fraiche 9%
3 spsk. skyr
3 spsk. sød sennep
1 spsk. citronsaft
1 spsk. grov sennep
1 tsk. honning
Salt og peber

Salat:

8-10 store gulerødder
1/2 stort spidskål
10-12 cornichoner


Start med at lave dressingen, ved at vende alle ingrendienserne sammen og smag til med salt og peber.

Skræl gulerødder og riv dem fint på et rivejern. Snit spidskålet fint – det samme med cornichoner. Vend alle komponenter sammen med dressingen. Så er du klar til byg-selv-burger. Velbekomme.

fullsizeoutput_253a
fullsizeoutput_253b
fullsizeoutput_253f

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

   

2 kommentarer

  • Kære Britta. Ja, det lyder da mærkeligt! Men det kan jeg desværre ikke svare dig på hvorfor den gør. Øv øv. Kh Maria

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Britta Nielsen

    Hej. Meget lækre opskrifter men hvorfor kan jeg ikke printe dem ud.For kun det øverste med og ikke selve opskriften. Håber i kan hjælpe.På forhånd tak. Venlig Hilsen B Nielsen.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vafler med kun tre ingredienser