Proteinboller med chiafrø

Panang inspireret thaisuppe med kylling

Panang inspireret thaisuppe med kyllingJeg stiftede for første gang bekendtskab med Panang Gai, da jeg besøgte Thailand tilbage i 2012. Min mor og jeg var så vilde med retten, at vi spiste den nok 8 ud af de 14 dage vi var afsted. Så er man vist lidt for glad for retten?!

Jeg har efterfølgende fundet mit favorit take-away sted i København, hvor de har den lækreste Panang, som jeg køber med hjem på de dage hvor jeg ikke gider bruge mere end 30 minutter i køkkenet. De dage har jeg også, og dem nyder jeg ligeså meget som dét at lave maden selv – så længe jeg ved, at der bliver brugt gode råvarer og smagen er i topklasse.

Alligevel har jeg formået at lave min egen thaisuppe, som er stærkt inspireret af Panang. Den smager virkelig godt og jeg laver den ofte på de dage hvor vejret er lidt gråt og regnfyldt. Du kan bruge lige de grøntsager du har lyst til.

Måske virker ingredienslisten en anelse lang, men det gør ikke retten ukompliceret af den grund. Suppen svarer til 4-6 personer og kan sagtens fryses ned eller genopvarmes næste dag.

{ Panang inspireret thaisuppe med kylling, 4 pers. }

500 g kyllingefilet
3 store gulerødder
1 broccolihoved + stilken eller blomkål
1 dåse vandkastanjer eller bambusskud (drænet)
1 almindeligt løg
3 fed hvidløg
1 porre
ingefær, ca. 2 cm skrællet
1 bouillonterning + 6 dl vand
6 spsk soya
3-4 spsk fiskesauce
4 spsk Sukrin Gold eller rørsukker
2 dåser kokosmælk
4 tsk rød karrypaste (brugte den fra Netto, på glas)
2 spsk karry
lime for tilsmagning
Evt. 10 kaffir limeblade (giver rigtig god smag – findes i Asiatisk supermarkeder, jeg har mine på frys).

Grov nudler eller ris til servering.


Skær kyllingen i mindre tern.

Forbered grøntsagerne ved at skrælle gulerødder og snitte dem på langs. Porer skylles og snittes i ringe. Broccolien knækkes til små buketter og stokken kan du også bruge ved skrælle yderste lag af, og derefter snitte i tern. Løg og hvidløg hakkes fint.

Lav dit bouillonvand klar, ved at koge 6 dl vand med terningen til den er opløst.

Varm lidt olie op i en wokpande og svits carrypastaen af kort, sammen med karry. Tilsæt kyllingen og brun det af (det skal ikke gennemsteges). Tag kyllingen af og læg dem til side og tilsæt grøntsagerne (undtaget vandkastanjer) i wokken. Når løgene begynder at tage farve, kommes kyllingen tilbage.

Tilsæt kokosmælk, bouillonvand, fiskesauce, soya, vandkastanjer og evt. limebladene. Lad det hele simre i ca. 15 minutter og smag til med sukker, lime og måske lidt ekstra fiskesauce. Lad det yderlig simre i 5 minutter.

Servér med ris eller nudler og top evt. med saltede peanuts. Velbekomme!Panang inspireret thaisuppe med kylling Panang inspireret thaisuppe med kylling Panang inspireret thaisuppe med kylling

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

7 kommentarer

 • Line

  Selvom din ret lyder ultra lækker, er jeg nu også lidt nysgerrig på, hvor du henter retten, når du ikke lige selv orker at lave den?😄

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marialotte

   Haha, jeg læser hvad du skriver – og jeg er vild med det! Jeg henter på Østerbro, noget der hedder Rice & Rice.
   Kh Maria

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line

   Tak!! Tænker at jeg skal prøve begge dele af😃
   Kh. Line

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karin

  Hvor mange porrer skal der i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marialotte

   Hej Karin,
   Godt observeret! Det er nu rettet, tak. Der skal blot 1 porre i 🙂

   Vh Maria Charlotte

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tusind tak, det smager virkelig også mums

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinboller med chiafrø