Bagt grød eller kage med ribs

Proteinboller med chiafrø

skaermbillede-2018-03-09-kl-22-03-22Her til morgen stod den på morgenboller til den brunch, jeg lavede herhjemme. Jeg havde en færdigblanding stående i skabet på disse lækre svampede proteinboller fra Finax. Jeg hoppede en tur i fitness og lod imens bollerne hæve en time.

Da jeg kom hjem røg bollerne direkte i ovnen og 20 minutter efter var der varme boller. Jeg er som regel fortaler for, at man selv bager sit brød/boller fra bunden af, men når det skal gå lidt stærkt, er disse et super alternativ. Bollerne er desuden virkelig lækre, hvis der tilsættes mørk chokoladestykker – så har du lynhurtigt en sundere version af de hvide chokoladeboller.

Fordelingen på bollerne er rigtig fin, og de har et højere indhold af protein.

Næringsindhold pr. bagt bolle (77 g): energi 709 kJ/170 kcal.

Fedt 3,9 g – heraf mættede fedtsyrer 0,9 g.
Kulhydrat 22 g – heraf sukkerarter 2,5 g.
Kostfibre 4,6 g.
Protein 9,6 g.
Salt 0,74 g.

{ Proteinboller med chiafrø, 10 boller }

4 dl. lunkent vand lunkent
10 g gær
1 pk Finax proteinboller (færdig blanding)


Opløs gæren i vandet og tilsæt brødblandingen. Ælt dejen i 10 min med en grydeske eller i en røremaskine ved mellem hastighed

Form bollerne med to skeer og placer på en bageplade med bagepapir. Pensl med vand og drys evt. med Finax økologiske chiafrø på toppen.

Bag bollerne i midten af en forvarmet ovn 240°C (varmluft 225°C ) i 18-20 min. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagt grød eller kage med ribs