Annonce

Bagt grød med ribs

Bagt grød til morgenmad

Bagt grød med bær er en sikker vinder! Jeg elsker virkelig grød, i alle afskygninger og jeg spiser ofte en eller anden form for grød til morgenmad. Gerne som her som en bagt grød med forskellige bær, frugter eller nødder. Andre gange bliver det til en kold grød som jeg laver klar aftenen før og sætter på køl.

Andre gange bliver det til en varm og klassisk havregrød på den pågældende morgen. Men for at være helt ærlig, så er bagt havregrød altså bare godt – også fordi det passer sig selv i ovnen.

Bagt grød med ribs

Bagt grød

Denne bagt grød med ribs blev super lækker, med god konsistens. Brug de frugt eller bær du har lyst til, fx hindbær, solbær, blåbær og banan.
5 fra 1 stemme
Antal: 6 Personer
Forberedelse15 minutter
Tilberedelse25 minutter
I alt40 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 180 graders varmluft.
  • Bland havregryn med bagepulver, salt, kardemomme og vaniljepulver. I en anden skål piskes æg og æggehvide sammen med mælk. 
  • Tilsæt honning og ribs. Rør herefter havregrynsblandingen i.
  • Lad blandingen stå i 5-10 minutter og hæld derefter massen rugbrødsformen beklædt med bagepapir. Jeg smurte mit bagepapir med kokosolie. 
  • Drys med grofthakkede mandler.
  • Bag grøden i ca. 20-25 minutter. Hold øje og prik evt. i grøden med en gaffel.
  • Nyd den bagte grød som den er, eller stil på køl. 
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Lav en dejligt varm bagt grød med dine yndlingsbær

Det lækre ved bagt grød er, at du kan bruge lige de bær eller frugter du bedst kan lide. Jeg har i denne opskrift brugt de syrlige ribs, da de var i sæson. Det er så herligt med sæsonens bær. Her kan du selvfølgelig også bruge hindbær, blåbær, brombær eller jordbær. Det er kun fantasien der sætter grænser.

Bagt grød med æble og hvid chokolade
Bagt grød med æble er en fantastisk grød, hvor de skønne æbler giver en skøn smag. Til grøden er der også tilsat hvid chokolade, men det kan udelades.
Gå til opskrift
Bagt grød med æble og hvid chokolade

Når det er efterår, laver jeg fx en bagt bagt grød med efterårets frugter og bær. Jeg prøver så vidt mulig nemlig altid at tilpasse mine måltider, efter sæsonen råvarer.

En simpel basisopskrift på bagt havregrød

Her får du min basis opskrift på bagt grød, eller bagt havregrød om man vil, hvor du kan lege med de bær og frugter du har liggende eller bare bedst kan lide.

Den bagte grød blev super lækker. Den er dejlig grov i konsistensen og dejlig svampet, sød og har en perfekt syrlighed fra de friske bær. En perfekt kombination, som både kan nydes til morgenmad, et sundt mellemmåltid eller som dessert – måske med en lille klat vaniljeis eller creme fraiche til.

Bagt grød opskrift

Grød bagt i ovnen til morgenmad

Jeg lavede en dobbelt portion af den bagte grød, så jeg har til de næste par dage, og kan skære et stykke hvis trangen til noget sødt melder sig.

Er du vild med at bage med ribs og har du har du flere ribs liggende?

Crumble med ribs
Crumble med ribs og hvid chokolade er en skøn dessert, som kan serveres til kaffen. De syrlige ribs bær er fantastiske i en crumble, gerne med vaniljeis eller cremefraiche til.
Gå til opskrift
Crumble med ribs og hvid chokolade
Ribsmuffins
Svampede ribsmuffins som du kan lave med friske eller frosne ribs. Opskriften er super nem at gå til, og du får de bedste muffins med ribs.
Gå til opskrift
Ribsmuffins
Bagt grød med ribs

Hvis du får afprøvet opskriften på mine bagte grød eller nogle af mine andre morgenmadsopskrifter vil jeg blive glad for høre hvordan det blev. Skriv endelig en kommentar nedenfor i mit blogpost eller tag mig på min Instagram eller brug #marialottes.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 980
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

4 Comments
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments