Fuldkornspirogger med linsefyld

Bagt grød eller kage med ribs

Opskriften på bagt grød indeholder reklamelinks fra helsebixen markeret med *

Jeg elsker virkelig grød, i alle afskygninger og jeg spiser ofte grød til morgenmad. Det er lidt forskelligt om jeg laver en kold grød, som jeg laver klar aftenen før og sætter på køl, eller om det bliver til en varm grød på selve dagen.

I dag har jeg kastet mig ud i bagt grød og sidder lige nu og nyder sådan et stykke til kaffen. Det lækre ved bagt grød er, at du kan bruge lige de bær eller frugter du bedst kan lide. Jeg har i denne opskrift brugt de syrlige ribs, da de er i sæson og jeg var så heldig at få fat i dem fra mine forældres have.

Den bagte grød blev super lækker. Grov i konsistensen (hvilket jeg er mest til) og stadig dejlig svampet, samtidig sød og har en perfekt syrlighed fra de friske ribs. En perfekt kombination, som både kan nydes til morgenmad, et sundt mellemmåltid eller som dessert – måske med en lille klat vaniljeis til eller creme fraiche/skyr?

Jeg lavede en dobbelt portion af grøden/kagen, så jeg har til de næste par dage, og kan skære et stykke hvis trangen til noget sødt melder sig.

{ Bagt grød med ribs, 1 rugbrødsform } 

6 dl grovvalsede havregryn (glutenfri* hvis du ønsker)
1 æg
1 æggehvide
1 tsk. bagepulver
1 knivspids fint salt
3 dl væske (soya*, mandelmælk* el. alm)
3 dl ribs uden stilk eller andre bær
4 spsk. sødende (f.eks. honning, Sukrin Gold*, agavesirup*, stevia* eller lign.)
1 tsk. kardemomme
1 tsk. vaniljepulver*

Top: 1 håndfuld hakket mandler


Bland havregryn med bagepulver, salt, kardemomme og vaniljepulver. I en anden skål piskes æg og æggehvide sammen med mælk. Tilsæt Sukrin og ribs. Rør herefter havregrynsblandingen i.

Lad blandingen stå i 5-10 minutter og hæld derefter massen i en form beklædt med bagepapir. Jeg smurte mit bagepapir med kokosolie. Drys med ønsket topping – jeg brugte hakket mandler.

Bages i ca. 20-25 minutter ved 180 graders varmluft i en forvarmet ovn. Hold øje og prik evt. i dejen med en gaffel.

Nyd den bagte grød som den er, eller stil på køl. Velbekomme.

skaermbillede-2018-02-11-kl-20-37-40

4 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkornspirogger med linsefyld