Nemme broccoliboller uden mel

Smoothiebowl med græskarkernemel

Jeg er netop kommet hjem igen fra turen til Sverige og er tilbage i mit eget køkken. Vi har spist utroligt godt disse dage, i dag vil jeg starte med denne grønne sag. Jeg elsker at starte dagen med en smoothiebowl og jeg har efterhånden lavet lidt forskellige opskrifter på dem, her på bloggen. Jeg elsker alt mad der kan spises med ske og derfor ender det oftes med, at jeg hælder min smoothie ned i en skål, hvor jeg kan pynte med alverdens lækkerier.For at få den rette konsistens, skal en smoothiebowl være mere henad grød end en smoothie. Det kan man gøre ved brug af f.eks. bananer, mandelmasse eller havregryn, alt efter hvad man ønsker. Udover at smoothiebowls er smukke at se på, kan de også bruges som et sundt alternativ til syndige snacks og sukkerfyldte desserter. Jeg spiser gerne sådan en skålfuld om eftermiddagen, hvis lækkersulten melder sig.

Som en ny ingrediens i mit køkken, har jeg i dag afprøvet mig med græskarkernemel, som er det fineste grønne mel af affedtede græskarkerner. Udover det bidrager med den flotte grønne farve, er melet også rigt på protein. Smagen er meget mild, men når den kommer ned i smoothien smager jeg den ikke direkte. Det er ikke sidste gang jeg skal afprøve mig med græskarkernemel.

{ Smoothiebowl med græskarkernemel, 1 pers. }

1 frossen banan
3 håndfulde frisk spinat (evt. frossen)
1,5 dl mælk (soya, mandelmælk, rismælk) eller vand
10 cl 70 % ingefærshot (kan erstattes af 2 cm skrællet ingefær)
1 spsk græskarkernemel
1 spsk. hampefrø
1 håndfuld jordbær


Kom alle ingredienserne i en blender og kør til massen er jævn. Tilsæt evt. lidt ekstra væske, hvis du ikke ønsker din smoothie skal være så fast i konsistensen. Pynt med hvad du ønsker – jeg brugte friske blåbær, ristede kokoschips og hampefrø. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme broccoliboller uden mel