Nem tomatsuppe med gulerod og ingefær

Nemme broccoliboller uden mel

Jeg er en brød-pige. Jeg elsker brød og vil bestemt ikke undlade det fra min kost – det har jeg gjort engang, men den dag i dag jeg har fundet frem til, at jeg hverken har lyst eller grund til at undlade det.

Alligevel kan jeg godt lide at eksperimentere i det grønne køkken og finde på alternativer til, hvordan vi kan få lidt mere grønt ind i hverdagen. Da jeg for omkring fire år siden var i en periode, hvor jeg valgte at undlade brød, begyndte jeg at bagte disse broccoli-boller. Jeg har faktisk ikke bagt dem lige siden, men nu har de fundet vejen til mit grønne hjerte igen. Jeg fandt opskriften frem i en gammel mappe jeg har, og det gav mig lysten til at bage dem igen.

Bollerne fungere godt, som et sundere alternativ til klassiske boller og brød, hvor den almindelige brøddej er skiftet ud med broccoli, fiberhusk og mandelmel. Bollerne har et højt indhold af fibre, proteiner og grønsager, hvilket mætter og smager herligt.

Næste gang vil jeg toppe dem med nogle sesamfrø, og bruge dem som burgerboller. Det fungere nemlig rigtig godt, kan jeg huske.

{ Nemme broccoliboller uden mel, 9 boller }

1 hel broccolihoved (inkl. stilk)
2 spsk. FiberHusk
1 tsk. salt
1 æg
1 spsk. oregano (kan undlades)
3 æggehvider
1 tsk bagepulver
4 spsk. affedtet mandelmel eller kokosfibermel (blendet havregryn eller andet mel kan også bruges)

Evt. ekstra krydderier: paprika, spidskommen osv.


Varm ovnen op til 200 graders varmluft.

Tag din broccoli og skyl den. Skær den i mindre buketter og kør den gennem en foodprocessor eller blender til det er helt fint. Æg og æggehvider vendes med broccolien. Tilføj salt, bagepulver, mandelmel og fiberhusk.

Ælt dejen med hænderne til den er fast. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter.

Beklæd en bradepande med bagepapir og form 8-9 boller. Hvis du ønsker, kan du strø lidt sesamfrø på toppen. Det er lækkert, hvis man vil bruge dem som burger-boller.

Bag bollerne i ca. 15-20 minutter til de er gyldne. Nyd med smør eller ost – det smager herligt. Velbekomme!

TIP: Bollerne kan fryses. Ellers opbevar dem i en lukket pose/beholder i køleskabet.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nem tomatsuppe med gulerod og ingefær