Glutenfrie bananvafler med en klat chokoladeis

Nem tomatsuppe med gulerod og ingefær

Tomatsuppe er undervurderet. Ikke nok med at det smager helt vildt godt, er super nærende, så er det også meget budgetvenligt og man kan altid variere sit indhold, som man vil – jeg havde nogle porer og gulerødder liggende, som skulle bruges og de kom derfor i suppen.

Jeg er desværre ramt af en forkølelse disse dage. Selvom vejret skriger på lækker grillmad og sommersalater, så blev aftensmaden igår alligevel denne tomatsuppe – i håb om, at jeg kan blive lidt hurtigere. Også er det også bare dejligt at få noget varmt, når halsen driller. Jeg har tilført lidt ingefær og chili, for at spicy suppen lidt op. Men igen, krydderier kan du altid variere med også.

Suppen blev dejlig cremet, krydret og fuld af smag. Til suppen bagte jeg nogle glutenfrie broccoliboller, som jeg skar over og lavede små hvidløgsbrød af, og toppede med revet ost. Opskriften på bollerne, smider jeg op, en af dagene.

{ Tomatsuppe med gulerod og ingefær, 4 pers. }

4 gulerødder
2 rød peberfrugt
2 porrer
1 løg
2 fed hvidløg
2 grøntsagsbouilloner
5 cm frisk ingefær
2 dåser flåede tomater
salt + peber
lidt tabasco
1 L vand
1 cremefine 7%, fløde eller 1 dåse kokosmælk
citronsaft
olivenolie til stegning
evt. krydderier: frisk eller tørret basilikum.


Hak løg og hvidløg groft og sauter det i en gryde med olivenolie over middel varme. Skær gulerødder, porer og peberfrugt i grove tern og svits det med i gryden i 2-3 minutter. Tilsæt vand, grøntsugsbuilloner samt ingefær og lad det koge mørt.

Tilsæt de flåede tomater og blend det hele med en stavblender, til konsistensen er helt fin og cremet. Smag til med salt, peber, citronsaft og tabasco og tilsæt cremefine 7%. Fløde kan også bruges. Rør godt.

Lad det hele simre i 10 minutter. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glutenfrie bananvafler med en klat chokoladeis