Bønnesalat med soltørret tomat og salatost

Guide: Møns Klint

Møns Klint – ved stranden fandt vi vættelys.

 

Morgenhygge med bananpandekager og kaffe

Møn Is – Deres is er SÅ gode. De forhandles lokalt på hele øen i diverse supermarkeder, kioske og caféer. Det koncept kan jeg godt lide.

Udsigt fra vores hotel i Stege

 

Hyggelige gader og baggårde i Stege – jeg er vild med den røde farve på væggen. Jeg måtte have et billede!

Byghuset Møn – lokalt og et besøg værd i Stege by. Her kan du b.la. spise lækkert smørrebrød.

Picnic i solen efter de mange (+1000) trappetrin ved klinten – det var tiltrængt med mad! Vi tog efterfølgende en lur, inden vi kørte videre mod Liselund Slotspark.

Gårdbutikker og hyggelige vejboder byder på frugt og grønt på hele øen.

Liselund Slotspark – smukt og idyllisk.

Ih altså, hvor går fem dage bare alt for hurtigt. Jeg er netop landet i København og sidder nu i skrivende stund og kigger på billeder fra min lille mini-ferie til Møn’s Klint, mens jeg udvælger små øjeblikke fra turen jeg gerne vil dele med Jer.

Hvis du har fulgt med på min Instagram, har du nok allerede opdaget, at jeg var afsted med min skønne mor. Bare hende og jeg – så fantastisk. Vi mødtes i Holbæk og kørte sammen mod Møn, hvor vi havde to overnatninger i Stege, som er den største by på øen. Vi boede på et rigtig hyggeligt lille hotel, med udsigt til smuk natur og sø. Hotellet lå helt perfekt, med kun 1 km til Stege centrum og 15 km til Møn’s Klint. På hotellet var der mulighed for at lave mad selv, og benyttet køkkenet som man ville. Om morgenen var der også buffet.

Jeg vidste ikke hvad jeg skulle forvente af Møn, da jeg aldrig havde været der. Jeg havde kun hørt positive oplevelser. Jeg havde forberedt nogle ting hjemmefra, som jeg bare gerne ville opleve, men ellers tog vi det meget som det kom. Den kombi, kan vi bedst lide det.

TING AT OPLEVE PÅ MØN

MØNS KLINT

Dansk sommer er fantastisk. Når vejret bare spiller og solen står højt ? så er der ikke et øje tørt. Vi var heldige at have vejret med os, så det udnyttede vi første dag, med en tur til Møn’s Klint. Wauw – det tror jeg er det bedste ord i denne sammenhæng. Så smukt og så fascinerende, hvad naturen er i stand til at udforme.

Vi besøgte GeoCenter Møns Klint som tager dig 70 mio. år tilbage i tiden – de har et helt univers, som byder på historie og leg. Efterfølgende gik vi ned af de mange trapper for at opleve det omtale kridtbjerg langs Møns østkyst. Her fandt vi forsiler og forsteninger. Jeg slog rekord i vættelys og jeg fandt en enkel forstenet søpindsvinpig.

MØN IS

Det her sted! Det her sted, siger jeg dig. Hold nu op – Møn Is kan virkelig lave nogle is, som smager af noget. Min mor fik en is med Bailey og Daimsmag og det var man slet ikke i tvivl om, mums. Det er virkelig et besøg værd, hvis man er is-glad.

LISELUND SLOTSPARK

En smuk eventyrlig have med et romantisk haveanlæg. Her kunne jeg godt gå hånd-i-hånd med min kæreste og blive lidt småforelsket igen. Min mor og jeg drak en kop kaffe på Liselund Ny Slot, hvor vi faktisk havde booket en overnatning i første omgang, men droppede den til fordel for et par dage i Køge by.

SPISESTEDER

Vi lavede mad de fleste dage hjemme, fordi vi begge elsker hyggen omkring madlavning. Alligevel vil jeg give Jer lidt anbefalinger.

  • Hyttefadet, Klintholm Havn
  • Det gamle bryghus, Stege
  • Støberiet slagter, Stege
  • Hoffmann’s Spisehus, Stege

Det var en helt igennem fantastisk tur. Jeg fik pulsen ned (udover de +1000 trappetrin), smilet frem og jeg sugede en masse frisk luft til mig. Møn er en skøn ø der både byder på naturskønne omgivelser, hyggelige små grøntsagsboder, is-kioske og gårdbutikker. Ej at forglemme den danske sommer-idyl. Det hele var lige hvad jeg havde brug for.

Jeg vil gerne give Møn mine bedste anbefalinger – det er en virkelig hyggelig ø, som jeg bestemt har tænkt mig at besøge igen. Måske med nogle venner, eller når jeg en dag får børn.

Det var alt fra mig i denne omgang. Jeg håber, I kan bruge mine anbefalinger, og at de måske kan give jer mod på at tage et smut til skønne Møn. Skriv endelig en kommentar, hvis I har nogle spørgsmål.

2 kommentarer

  • Det var sådan en god tur – jeg vil helt sikkert komme igen! Ej, hvor er du da heldig. Jeg forstår godt du elsker at komme hjem dertil

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lyder til at I havde en god tur, og kan se at I nåede ud til de mest skønne seværdigheder på Møn. Jeg er selv opvokset på Møn og elsker at komme hjem til familien – tilbage til øen

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bønnesalat med soltørret tomat og salatost