Sprøde kokos-chokolade cookies uden sukker

Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og rosmarin

// Sponsoreret indlæg

I sidste uge var jeg til grillhygge med gode venner. Vejret var skønt og vi sad udenfor i gården og spiste. Det er noget af det jeg elsker allermest ved sommeren – god mad, rosévin i herligt selskab og at bare sidde udenfor til dukken falder og tæpperne kan hives frem.

Vi lavede sammenskuds og jeg stod for lidt kød, salat og brød. Jeg elsker at bage og lave mad – specielt til andre. Jeg bagte derfor dette foccaciabrød med soltørret tomat og rosmarin. Noget af durummelet skiftede jeg ud med grahamsmel, så det blev lidt grovere i teksturen.

Der blev til en hel bradepande i denne opskrift. Brødet blev så lækkert og faldt i god smag hos alle.

{ Fuldkorns foccacia med soltørret tomat og romarin, 4-6 pers. }

25 g gær
5 dl lunken vand
1 tsk. honning
2 spsk. olie
200 g grahamsmel (Finax)
500 g durummel (Finax)
1/2 glas soltørret tomater (fint hakket)

Top: Olivenolie, frisk rosmarinkviste og flagesalt


Rør vand og gær sammen. Tilsæt salt, honning og olie. Tilsæt grahamsmel og durummel og rør dejen til en blød konsistens. Hvis dine soltørret tomater er i olie, så hæld olien fra og tilsæt dem dejen og rør fortsat. Jeg brugte en røremaskine og æltede i et ca. 5 minutter.

Sæt dejen på køl, tildækket i ca. 6-7 timer og gerne natten over.

Næste dag eller efter de 6-7 timer tages dejen ud og dejen hældes over i en bradepande, beklædt med bagepapir. Bred dejen ud med melede fingre og lav små huller i dejen med fingerspidserne. Hæld lidt olivenolie ud over hele brødet, så det er let fordelt. Drys med flagesalt og de friske rosmarinkviste.

Bag brødet i en forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 25 min, til brødet er gyldent og sprødt. Velbekomme.

TIP: Brødet er velegnet til tapas eller som en starter, hvor det er lækkert at dyppe i olie og salt.

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde kokos-chokolade cookies uden sukker