Fuldkornspizza med squash, parmaskinke og kartofler

“Hvordan kan du være så glad?”

Fordi jeg har jeg taget et aktivt valg om, at jeg gerne vil være det”.

Det lyder så simpelt når ordene rammer tasterne, men det er kun simpelt, hvis du er parat til at sortere nogle ting fra i dit liv – eller ihvertfald ændre på noget.

Jeg er selv så småt begyndt at sortere ud i den negativitet, som simpelthen ikke gør mig glad. I stedet er jeg gået i krig med at fylde min hverdag op med de ting, som giver mig glæde og overskud. Det omhandler alt fra min boligindretning, køkkenskuffer, studie, madvaner, venskaber, motion, familie osv. Hvilke ting dræner mig for energi, og hvad gør mig egentlig glad og giver mig overskud?

Jeg er stor fortaler for at vi mennesker skal gøre præcis det vi vil. Jeg synes ikke man bør gøre noget man er ked af. Er du ked af dit job? Så søg efter noget nyt. Mangler du glæde i dit liv? Så mærk efter hvad du kan lide at lave ? og gør det!

Jeg tror på, at det er vigtigt, du giver plads til at tænke og vær ærlig overfor dig selv. Lad være med at bruge din tid på at gøre ting som ikke gavner dig. Livet er for kort til det. Prøv derfor at mærke efter i kroppen, og så sorter fra. Langsomt. Det sker ikke fra én dag til anden. Men gør det i dit tempo. Med små skridt.

Min glæde

Jeg har fundet frem til, at jeg er allermest glad, når jeg ikke tænker på noget. Simpelthen, når jeg bare glemmer hvordan jeg burde have det og i stedet nyder tilværelsen og er nærværende i de ting jeg foretager mig. Det kan være når jeg er i køkkenet og udvikler opskrifter, eller skriver indlæg på bloggen. Følelsen af at være i flow og ikke kan slippe det jeg fortager mig. At finde noget, som jeg synes er så inspirerende og sjovt, at det i sidste ende skaber noget meningsfuldt og unikt for mig. Det er noget, som virkelig giver mig livsglæde. Måske du allerede kender den følelse?

En dårlig dag?

Jeg har selvfølgelig dage, hvor jeg bare tænker hold nu kæft, hvor er alt bare imod mig og hvor fik jeg bare en dårlig start på dagen. F.eks. den anden dag var mine høretelefoner væk, da jeg skulle ud på en løbetur og min mandelmælk var lige til at hælde ud i vasken – pisse irriterende når jeg gerne ville have haft mig den lækre morgen smoothie med mandelmælk!

Når jeg ramler ind i sådan en dag, prøver jeg at minde mig selv om alle de ting, som faktisk fungere for mig. Her mener jeg ikke at jeg har en dejlig familie, gode venner, en skøn lejlighed – nej, fordi det ved jeg, at jeg har hver dag. Men istedet handler det om at se på hvordan du kan ændre din situation til noget positivt – i øjeblikket. Så på den førnævnte øv-dag, valgte jeg i stedet at fokusere på at lytte til naturen omkring mig og nyde solen på min løbetur. Jeg fokuserede på at være glad for jeg havde god tid om morgenen og havde mulighed for at købe mig en ny mælk. Halleluja. Sikke små problemer. Inden jeg fik set mig om, var min dårlige start på dagen vendt til noget positivt. Jeg fokuserede på de ting der fungerede og det gav mig mere energi, og den energi tog jeg med resten af dagen.

.

Sorter fra. Se på dine omgivelser, dit netværk og de aktiviteter der er en del af din hverdag. Kig på hvem og hvad der giver dig mest. Det er okay at være egoistisk og sige fra. At sige stop og lytte til sine grænser. Intet er sundt og godt for dig, hvis du tvinger dig selv til noget du ikke bryder dig om. Du ved bedst selv, hvad der gør dig glad.
?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fuldkornspizza med squash, parmaskinke og kartofler