Små ting

Fuldkornspizza med squash, parmaskinke og kartofler

Hvis I følger med på min Instagram, så I måske også at vi fik pizza herhjemme igår aftes. Det var ved at være længe siden vi sidst fik det sidst – utroligt nok, da både A og jeg elsker det snask. Vi blev ret hurtigt enige om, at weekenden skulle sluttes af med pizza og et glas rødvin.

Jeg laver altid en kæmpe portion pizzadej, så vi har til frokost næste dag. Det er så dejlig nemt, og når jeg alligvel er igang, bliver det til dobbelt portion. Min pizzadej er altid fuldkorn og til den grove side – sådan kan vi bedst lide det.

Der blev til i alt 3 store pizzaer (bradepander). Vi lavede derfor også tre forskellige pizzaer. Én med chorizo, løg og svampe og denne med squash, parmaskinke og kartofler. Alle pizzaer topper vi med gorgonzola, Jeg kan ikke lide det bart, men når det bliver varmet op er smagen helt anderledes og lækker. Prøv det! Du vil ikke fortryde.

{ Fuldkornsbunde, 3 bunde }

50 g gær
6 dl lunkent vand
1 spsk. salt
1 spsk. honning
700 g hvedemel eller durummel
300 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel


Rør gæren ud i lunkent vand sammen med salt og honning. Jeg brugte mine røremaskine, men du kan sagtens gøre dette i en stor skål med håndkraft.

Rør melet i gærblandingen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve tildækket på køkkenbordet i en time, til dejen har dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 200°. Rul dejen ud på et meldrysset bord. Ælt igen og rul nu ud til tre pizzabunde. Løft pizzabunden over på en bageplade beklædt med bagepapir.

{ Pizzafyld; chorizo, svampe og soltørrede tomat, 1 pizza }
200 g mosede tomater
100 g chorizo
200 g champignon
1/2 glas hakkede soltørret tomater
5 fed hvidløg
150 g revet parmesanost
frisk basilikum
avokado


Pres hvidløg. Snit svampene i skiver.

Fordel de mosede tomater ud på pizzabunden, efter behov. Skær chorizo i skiver og fordel ovenpå. Drys med hvidløg, svampe, soltørrede tomater og revet parmesan ost.

Bag pizzaen i ovnen i ca. 25 minutter, til kanten og parmaskinken er sprød. Top din pizza med frisk basilikum og avocado når den kommer ud.

{ Pizzafyld; quash, parmaskinke og kartofler, 2 pizza’er }

400 g mosede tomater eller pizzasauce
150 g parmaskinke
2 squash
8 mellem størrelse kartofler
200 g hytteost
100 g revet mozzarella
2 løg
flagesalt
gorgonzola efter behov (kan undlades, men prøv – giver virkelig god smag!)
1 bundt frisk oregano, basilikum eller rosmarin (jeg brugte oregano)

Evt. Top med pesto eller hvidløgsolie: 2 fed hvidløg presses og blandes med 1/2 dl olivenolie og salt.


Skrub kartoflerne og skær dem i tynde skiver – det samme med squashen (gerne på et mandolinjern). Løget pilles og skæres i ringe.

Fordel de mosede tomater ud på pizzabunden, efter behov. Læg først squash på pizzabunden, derefter kartofler, løg og parmaskine og fordel med klatter af hytteost, gorgonzola og revet mozzarella. Drys til sidst med lidt flagesalt og frisk oregano.

Bag pizzaen i ovnen i ca. 25 minutter, til kanten og parmaskinken er sprød. Når pizzaen er færdig kan du toppe med hvidløgsolie, det smager herligt. En basilikumspesto er også lækker ovenpå. Velbekomme.

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små ting