Sukkerfri squashkage med koldskål-inspireret flødeostcreme

Jeg er dårlig til komplimenter

Men jeg ønsker at blive bedre. Jeg ønsker vitterligt at blive bedre til det med komplimenter.

Både at give, men også at modtage. Jeg vil øve mig på at blive bedre (læs: god) til at modtage komplimenter. Jeg er simpelthen for dårlig til det og dét gider jeg ikke være længere!

Min rigtig gode veninde og jeg snakker tit om det her med komplimenter. Vi er nemlig begge to rigtig dårlige til at modtage dem – også overfor hinanden – selvom vi er meget tætte.

Når jeg modtager et kompliment, så har jeg det med altid lige at undskylde lidt for mig selv: “Nå, ej den her bluse er da gammel” eller “Det kan du da ikke mene, jeg er lige vågnet“. Jeg ærger mig altid over mig selv, efter situationen, hvor nogen har sagt noget pænt til mig. Jeg skulle jo bare have sagt “Tak, hvor er du sød“? Men hvorfor skal det være så svært? Så svært at sige “Tak“?!

Egentlig synes jeg, at jeg er ret god til at give komplimenter. Både til mine veninder, men også til folk på gaden. Jeg gør det. Men jeg gør det ikke nok. Ihvertfald ikke i forhold til hvor tit jeg tænker noget skønt, godt og positivt, men ikke får sagt det højt til vedkommende. Det irriterer mig.

Næste gang jeg selv bliver komplimenteret vil jeg tage imod det, glæde mig over det og ikke mindst sige “Tak”. Jeg vil bruge det til at vinde mere selvværd og bygge en bedre selvtillid. Jeg vil ikke undskylde, mest fordi jeg også synes det egentlig er lidt akavet. Man får vel et kompliment, fordi der er en mening med det?

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sukkerfri squashkage med koldskål-inspireret flødeostcreme