Rød pesto med soltørrede tomat

Chiagrød toppet med en greenie

Jeg har førhen spist meget chiagrød, men kørte lidt død i det, da jeg spiste det hver morgen i en periode. Det blev ikke så varieret, men nu har jeg fået lysten til at eksperimentere lidt med de små frø igen. Denne gang med en greenie på toppen. Den blev virkelig god og det er for mig, en ekstra måde at få lidt grøntsager på.

Jeg synes virkelig chiagrød er en lækker, og så er det så nemt at bikse sammen. Om aftenen skal du blot røre chiafrø sammen med mælk eller vand og derefter sætte det på køl natten over. Næste morgen røres en ønsket portion op med neutral skyr eller yoghurt og toppes med lige hvad man ønsker.

Det er en hurtig morgenmad og når du først har chiagrøden i køleskabet har du til et par dage. Grøden kan også med fordel spises som en dessert eller snack, hvor du kan tilføje lige den smag du ønsker.

Chiagrød (2-3 portioner):

3 spsk chiafrø

2 dl mælk (kokos, soya, mandelmælk eller vand)

1 tsk sødende (f.eks. honning, sukrin, agavesirup, stevia eller lign.)

1 tsk. vaniljepulver eller karamelessens

Evt. kakaonips, og kokosmel

Fremgangsmåde:

Om aftenen blandes alle ingredienserne sammen. Lad det stå i køleskabet til næste morgen, tildækket eller med låg på, du laver det i et glas.

Næste morgen: Tag din chiagrød ud af køleskabet. Til en portion tager jeg 2 spsk. chiagrød og 2 spsk. skyr og rører sammen, hælder det på et glas. Du kan også undlade at røre portionen op. Top med friske bær, müsli eller nødder eller prøv med greenien nedenfor.

Greenie (1 portion)

1/2 frossen banan

1/2 avocado

3 kugler frosne spinat

1 dl vand eller mælk

Fremgangsmåde:

Alt blendes og kommes ovenpå din oprørte chiagrød. Velbekomme.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rød pesto med soltørrede tomat