One pot pasta i cremet tomatsauce med kylling og spinat

Aftensmaden må gerne gå hurtigt i hverdagen nogle gange. Som de fleste mennesker, så er jeg også helt tosset med god mad. Jeg elsker at lave mad, men når dagene er lange med studie og arbejde, så er det rart med en ret, som nærmest kan passe sig selv og hvor der er mad på under 20 minutter. På sådanne dage, er denne ret guld værd.

Ved tilberedningsmetode ‘one pot pasta’ kommes alt i gryden på samme tid, så ingredienserne kan trække smag fra hinanden. Jeg er ret vild med idéen. Det er første gang jeg afprøver mig med metoden, og resultatet blev ret lækkert. Udover at det er utrolig nemt og ingen tid tager, så er smagen rigtig god og anderledes, end når man tilbereder sauce og pasta hver for sig.

Af grønt har jeg brugt spinat, gulerod, tomat og champignon. Du kan komme alverdens grønt i retten – det er kun fantasien der sætter grænser. Det samme med pasta – jeg brugte skruer, fordi vi havde det liggende, selvom spaghetti ellers ville være min første prioritet.

Ligeledes kan du vælge at lave retten vegetarisk ved at undlade kyllingen. Prøv også One pot pasta med salami, svampe og squash.

{ Cremet one pot pasta med kylling, tomat og spinat, 4 pers. }

500 g kyllingefilet
500 gram fuldkornspasta
2 dåser hakkede tomater
4 store gulerødder
1 god håndfuld friskhakket basilikum
200 gram champignon
3 fed hvidløg
1 løg
1 dåse tomatpuré (140 g)
1 L vand
salt og peber
olie til stegning
200 g smøreost (philadelphia)
2 store håndfulde frisk spinat

Evt. frisk basilikum og revet parmesan til at toppe med.


Kyllingen snittes i tern. Det samme med løg og hvidløg. Gulerødder og champignon skæres i fine skiver.

Opvarm en stor gryde og svits løg og hvidløg til de er let gyldne. Og helt enkelt, som tilberedningsmetoden fint antyder, skal de resterende ingredienser i på én gang – også kyllingen. Dog ikke smøreost og spinat, som først skal tilsættes til sidst.

Kog retten op og lad den simre i 10-15 minutter til pastaen er færdigkogt. Måske der skal tilsættes lidt ekstra vand – hold øje. Tilsæt spinat og smøreosten lige før servering, så retten bliver dejlig cremet.

Anret på tallerkener med friskrevet parmesan og friske basilikumblade. Velbekomme.

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

   

10 kommentarer

  • Emilie

    Må man spørge hvilken smag smøreost du brugte? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marialotte

      Ja, selvfølgelig må du det! Jeg brugte blot en philadelphia, men Buko kan også fint bruges 🙂
      Vh Maria

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Emilie

      Tusinde tak for svar 🙂 men var det bare en plan eller var det en med krydderurter? 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marialotte

      Selvfølgelig! 🙂
      Jeg brugte en helt neutral, uden smag. Men det kan du evt. ændre på, hvis du foretrækker det.
      Kh MC

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bettina Sheta

    Skal kyllingen rå i ?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det glæder mig. Håber du kan lide det! Rigtig dejlig dag til dig også

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Mathiesen.

    Tak for hurtigt svar, det vil jeg prøve med resterne imorgen. Glæder mig meget til at prøve retten idag

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg gjorde selv det, at jeg lagde resterne i et ildfast fad og bagte det i ovnen med ost på toppen. Det blev rigtig lækkert!
    Har du en mikroovn, så tror jeg du kan genopvarme retten helt uden problemer

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Line Mathiesen.

    Kan den varmes igen dagen efter?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fiberrige sandwichbrød - perfekte til madpakken