Burger med grillost, salsa og ruccola-creme

Fiberrige sandwichbrød – perfekte til madpakken

Fiberrige sandwichbrød, var et hit. Jeg holdte igår loppemarked med mine forældre i den gade jeg bor. Det var så hyggeligt og i den anledning bagte jeg disse sandwichbrød, da det skulle være lidt nemt til frokosten.

Dejen satte jeg over fredag aften, så jeg kun lige skulle forme brødene næste morgen og sætte dem ind i ovnen. Det er en af de grunde til, at jeg elsker at lave koldhævede boller – de kræver ikke så meget arbejde.

Jeg fik i alt 10 sandwichbrød, hvor jeg smurte nogle med hjemmelavet æggesalat og nogle med pesto, skinke, ost og spinat. Sandwichbrødene blev virkelig et hit og det er ikke sidste gang jeg skal lave dem. De er gode at have i fryseren, som lige kan tages op til madpakken.

{ Fiberrige sandwichbrød, 10 brød }

50 g gær
7 dl koldt vand
1 spsk. honning
1 spsk. olie
1 spsk. salt
200 g fuldkornshvedemel (Finax)
500 g hvedemel (Finax)
150 g hvedeklid (Finax)
1 æg til pensling
solsikkekerner til at toppe med (Finax)


Kom gær i en skål sammen med salt, honning, olie og vand. Rør godt så gær og honning opløses.

Tilsæt melet og ælt godt (jeg brugte en røremaskine). Er du ikke ejer af sådan en, kan det sagtens klares med håndkraft. Jo længere tid du ælter, desto bedre. Jeg æltede omkring 10 minutter på maskinen. Dejen må gerne være lidt våd og klistret.

Lad dejen hæven natten over i køleskabet. Næste morgen formes brødene på en bageplade forklædt med bagepapir og pensel med ægget. Top med solsikkekerner.

Bages i en forvarmet ovn i ca. 15-20 minutter ved 200 graders varmluft (midt ovn) – hold øje. For at tjekke om de er færdige, kan du banke på brødets bund og høre om det lyder hult.

Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Burger med grillost, salsa og ruccola-creme