Jeg vil blive bedre til...

Burger med grillost, salsa og ruccola-creme

Hvis I følger med på min Instagram, har I måske luret på min story, at jeg igår var til en virkelig lækker burger-fest i selskab med Taverna og en masse andre søde bloggere. Måske I allerede kender til Taverna, som laver forskellige lækre mejeriprodukter? Jeg kendte i forvejen til deres grillost, men har faktisk aldrig afprøvet den selv. I går fik jeg den afprøvet i denne burger, hvor den blev stegt på panden – det var ret godt!

I dejligt selskab med Mathilde fik vi bikset denne bandit af en burger sammen. Det blev altså ikke en lille en af slagsen og der blev bestemt heller ikke sparet på osten, som jo var i fokus denne aften. Der var både grill-ost i denne burger og salatost i selve ruccola-cremen. Vi lavede to ‘mande’-burgere (om man vil), men der kan sagtens blive til fire mindre burgere ud af nedestående opskrifter.

Burgeren blev overdrevet lækker (hvis jeg selv skal sige det) og I skal selvfølgelig ikke snydes for opskriften på fyldet. Bollerne lavede vi ikke selv, og du kan med fordel erstatte din bolle med en fuldkornsbolle eller kaste dig ud i en hjemmebagt. Find opskrifter her.

{ Burger med grillost, salsa og ruccola-creme, 4 burgere }

1 pakke hakket oksekød (500 g)
250 g Tarverna grillost
ruccola-creme
salat til bunden (vi brugte ruccola)
hjemmelavet salsa
mayonaise


Start med at lave din salsa og ruccola-creme (Opskrifterne er nedenfor).

Form tre-fire bøffer og steg dem på panden i lidt olie. Skær din grillost i skiver og steg dem på panden til de er gyldne.

Tag dine burgerboller. Smør bunden med ruccola-cremen og toppen med mayonaise. Læg salat oven på ruccola-cremen, derefter bøffen, grillost og salsaen. Til sidst toppes med burgerbollen. Velbekomme.

Salsa:
3 store tomater
1 rød peberfrugt
1 rødløg
1 håndfuld bredbladet persille
1 spsk. olivenolie
salt og peber


Hak persille, tomater, peberfrugt og løg fint og bland med olie og smag til med salt og peber.

Ruccola-creme:
2 avokadoer
2 spsk. skyr eller creme fraiche
1 tsk. citronsaft
1 håndfuld ruccola
1 rødløg
1 dl Tarvena salatost (kan undlades)
salt og peber


Alt blendes til en grov creme. Smag til med salt og peber.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg vil blive bedre til...