Sund jordbærtærte uden mel og raffineret sukker

Jeg vil blive bedre til…

At tage alene på kaffebar

Jeg elsker at tage ud, men jeg gør det aldrig alene – det har jeg faktisk slet ikke prøvet. Det vil jeg SÅ gerne blive bedre til – eller rettere, det vil jeg gerne begynde på. Bare sidde med en god kop kaffe, mens jeg arbejde eller lytter til en podcast.

Da jeg arbejdede på en kaffebar, så jeg utallige mennesker gøre det. Bare tage ud alene og nyde tilværelsen. Jeg tænkte tit da jeg stod dér ‘gid det bare var mig’ – og det er jo kun mig, som gøre noget ved det. Men nej, stadig efter flere måneder, har jeg endnu ikke gjort det.

At modtage komplimenter

Jeg er ikke god til det. Jeg kan finde ud af give dem til andre, og jeg synes faktisk jeg er god til at gøre det, men jeg er elendig til at modtage dem. Jeg bliver helt forlegen og undskyldende, når nogen stikker mig et kompliment.

At tilgive mig selv, når jeg ikke får motioneret som jeg drømmer om

Skyldfølelse. Den kender vi nok alle sammen til, en gang imellem. Det behøver ikke at være forbundet med motion – det kan også være mad, at få ringet tilbage til sin veninde, støvsuge mm.

Jeg drømmer. Jeg kan godt f.eks. søndag aften ligge og tænke på alt det yoga og løb jeg vil dyrke i ugens løb. I virkeligheden får jeg måske dyrket motion 2-3 gange, og det ved jeg godt er okay. Jeg ved også godt, at jeg ikke bør have dårlig samvittighed, over at det ikke blev til ?mere? – der var nok noget andet der også var vigtigt. Og tre gange er også godt – og bedre end ingenting.

At sige fuck det

Det kan måske kodes sammen med førnævnte. At sige fuck det og ha? det godt med det! At sige slut med forbudt og blive bedre til at nyde. Jeg er træt af, at alt skal konstrueres i sundt og usundt. Det smitter af i et negativt omfang. Ihvertfald på mig. Jeg gider ikke leve under de forhold. Det skal være nok. Nok for nu.

Jeg spiser alt for lidt af den mad, som jeg i virkeligheden har lyst til. Jeg gider ikke leve så restriktivt. Det har jeg gjort før.
Jeg vil drikke kaffe med sødmælk, og ikke skummetmælk, hvis jeg lyster og ikke fordi nogen har prædiket om, at en lavere fedt-% er mindre fedede. Fordi det er løgn. Sådanne fødevarer findes slet ikke. Jeg vil spise mere af alt det gode – alt det gode, som jeg rent faktisk elsker at spise. Og nøglen er, at jeg ikke skal have dårlig samvittighed bagefter.

At koble af med en god bog

Jeg kan godt lide at læse, men ofte ender jeg altid foran computeren med arbejde. Jeg ville ønske var bedre til at koble af med en god bog – sådan én jeg bare bliver slugt fuldstændig i. Når jeg er afsted på ferier, så går det som regel altid smurt. Men herhjemme, nej. Måske du har nogle gode forslag?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund jordbærtærte uden mel og raffineret sukker