Et sundere bud på rabarber trifli

Sundere jordbær-tærte uden mel & sukker

Jeg er i sommerhus disse dage og det er simpelthen så skønt at koble lidt af, fra storbyen. Dagene har stået på løbe- og gåture, spilleaftenener, nattøjshygge og lækker mad. Jeg har været en del i køkkenet, da jeg elsker at bruge tiden her. Det giver ro og jeg får mulighed for lege med nye forskellige opskrifter, som jeg desuden gerne vil dele med Jer her på bloggen.

Her på Samsø er de søde saftige jordbær endelig kommet frem i de små boder, rundt omkring på øen. Jeg har selvfølgelig været på rov, så jeg kunne lave lidt lækkert til når den søde sult meldte sig. Igår eftermiddag blev det til denne jordbærtærte til kaffen, som hverken indeholder gluten eller sukker. Den smager simpelthen SÅ godt og alle her i sommerhuset var vilde med den!

Kagen er så nem at bikse sammen og kræver kun ventetid, som er selve bagetiden og når chokoladen skal afkøle.

Kagebund (springform 18 cm i diameter):

2 æg M/L

1 moden banan

1 spsk kokosolie

50 g mandelmel (mandler blendet til mel)

50 g havremel – (havregryn blendet til mel), glutenfri hvis du ønsker.

1 spsk. SukrinGold eller 10 dadler uden sten

1 tsk. vaniljepulver

1 hel marcipan (150 g) – jeg brugte denne sukkerfrie fra Easis (kan undlades)

1 tsk. bagepulver

1/2 dl mandelmælk eller almindelig mælk

1 knivspids salt

Topping:

100 g mørk chokolade 70%

Fremgangsmåde:

Opvarm ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk æg sammen med SukrinGold til det får en luftig konsistens. Riv marcipanen groft.

Bland de tørre ingredienser: mandelmel, havremel, salt, bagepulver og vaniljepulver sammen og hæld det derefter i æggemassen sammen med den revet marcipan.

Blend bananen sammen med kokosolie og dadler (hvis du bruger dem) rør det ned i massen. Kom dejen i en springform (min er omkring 18 cm i diameter – hvis det ikke er en slip let bageform, så smør den med lidt kokosolie).

Bag kagen i midten af ovnen i ca. 10-12 minutter. Når kagen kommer ud, kan du lægge chokoladen direkte på, så den smelter.

Cremen

1 dl soyafløde eller to spsk. skyr

100g philadelphia light

1 spsk. honning/sirup

Top: 15 store jordbær samt skal fra en revet økologisk citron

Fremgangsmåde:
Alt piskes sammen og stilles på køl i 30min. Når kagen er afkølet med den smeltet chokolade, kan du smøre cremen på. Derefter jordbærene. Velbekomme.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Et sundere bud på rabarber trifli