Små ting

Laksetærte med spinat, porre og hytteost

Noget jeg er helt tosset med, er tærte. Det er en af mine favorit hverdagsretter – det er så nemt at lave og så smager det bare lækkert. Der er et hav af muligheder for fyldet og med en frisk salat ved siden af, så er aftensmad reddet. Du kan også prøve denne version med gedeost, spinat og karamelliserede rødløg.

I sidste uge spise jeg denne lækre laksetærte med min veninde Elisa. Vi er begge vilde med tærte og i denne omgang fik vi bikset en laksetærte sammen.

Jeg bruger altid den samme opskrift på bunden, da den er grov og derved mætter rigtig godt. På den måde tilføres retten også fuldkorn og fibre. Hvis jeg skal lave en større tærte, så laver jeg dobbelt portion af bunden. Jeg kan nemlig også godt lide, at bunden ikke er helt papirtynd.

{ Laksetærte med spinat, porre og hytteost, 4 pers. }

Tærtebund

2 dl grahamsmel
1 dl vand
1/2 dl olie
1 tsk salt


Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Massér alle ingredienserne godt sammen. Tryk dejen ud i en smurt tærteform og bag den i ovnen i 10 min.

Tærtefyld på panden:
Olie til stegning
250 g frisk spinat
1 porre
2 fed hvidløg
salt + peber

Æggemasse:
To ferske laksefileter
3 æg
250 g hytteost
muskatnød
salt og peber

Topping: 1 dl hakket mandler


Skyl spinaten grundigt. Snit dine porrer og hvidløg i tynde skiver.

Opvarm en stor pande med olie og steg porrer og hvidløg ved middel varme i et par minutter, sammen med salt og peber. Tilsæt spinaten og lad det falde sammen til det meste af væsken er fordampet.

Tag panden af varmen og kom det i en si og lad væsken dryppe af.

Snit de ferske laksefileter i tern. Lav imens æggemassen ved at piske æg, hytteost, evt. mere salt og peber, revet muskatnød og vend laks og grøntsagsfyldet i.

Fordel fyldet i den for bagte tærtebund. Drys med de hakket mandler og bag tærten i ovnen i 35-40 min. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Små ting