Surdejs burgerboller med ølandshvedemel

Sund snickerskage uden gluten og raffineret sukker

Sund snickerskage uden gluten og raffineret sukker
Det er weekend lige om hjørnet og du kan stadig nå at bikse en sund snickerskage sammen. Den tager ikke mange minutter og heller ikke mange ingredienser, hvis du først har bygget et godt lager op.

Jeg har lavet opskriften sammen med min mor. Vi lavede kagen sammen sidste lørdag, hvor jeg var hjemme på weekend hos mine forældre. Den første bund til kagen vi lavede blev lidt tør, men efter et par forsøg fik vi ramt en god konsistens, hvor den blev lækker svampet. Kombinationen af peanuts, chokolade og sødme fra bunden giver en god snickers-fornemmelse. Mums, den blev god hvis jeg selv skal sige det!

Det vil selvfølgelig aldrig være det samme, som at spise den ægte vare, men jeg synes vi ramte meget godt plet alligevel – eller vi er da ihvertfald på sporet. Ellers kan du også afprøve den mest populære opskrift på bloggen – nemlig mine sundere snickers, som desuden ikke skal bages.

Sund snickerskage uden gluten og raffineret sukker

Kagen her er uden gluten, sukker og mælk, så det er en kage de fleste kan være med på. Vi bagte kagen i en springform, men en firkantet kageform vil også fungere fint – på den måde kan du også skære kagen ud i snickers-formet bidder.

{ Sund snickerskage uden mel og sukker }

springform 18 cm

2 æg
10 ustenet dadler
50 g mandelmel (mandler blendet til mel)
50 g havremel (havregryn blendet til mel)
2 spsk. peanutbutter
1 moden banan
1 spsk kokosolie
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. bagepulver
1 knivspids salt


Opvarm ovnen på 175 grader varmluft.

Pisk æg til det får en luftig konsistens. Bland de tørre ingredienser: mandelmel, havremel, salt, bagepulver og vaniljepulver sammen og hæld det derefter i æggemassen.

Blend bananen sammen med kokosolie, dadler og peanutbutter og rør det sammen med de tørre ingredienser. Rør nu alle ingredienser sammen. Kom dejen i en springform (min er omkring 18 cm i diameter – hvis det ikke er en slip let bageform, så smør den med lidt kokosolie).

Bag kagen i midten af ovnen i ca. 10-12 minutter. Hold øje – når der ikke længere kan hænge dej fast ved en gaffel, er kagen færdig. Lad den herefter afkøle, inden du påfører din chokolade-peanut-topping.

Topping

100g mørk chokolade, 70 %
150 g saltede peanuts


Smelt chokoladen over vandbad og vend dine saltede peanuts i, når alt chokoladen er flydende. Hæld den smeltede chokolade med peanuts hen over kagen og nyd den afkølet. Velbekomme.

Sund snickerskage uden gluten og raffineret sukkerSund snickerskage uden gluten og raffineret sukker

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Surdejs burgerboller med ølandshvedemel