Müslibarer - en grundopskrift

Hjemmelavet sprød müsli uden sukker

Jeg køber aldrig en müsli med hjem mere, siden jeg for første gang lavede min egen. Det har jeg gjort nu i mange år, og min müsli varierer altid – det kommer meget an på hvad der lige gemmer sig i skufferne.

Selvom det er rigtig nemt at købe en müsli i supermarkedet, så er det mindst ligeså nemt selv at lave den. Jeg vil derfor gerne inspirere dig til selv at bikse en müsli sammen. Det tager ikke mere end 5-10 minutter, og så ved du også hvad den indeholder. 

Min müsli er ikke så sød, og indeholder heller ikke sukker. Du kan selvfølgelig altid selv tilsætte mere sødme, alt efter behov. Du kan også, hvis du ønsker, tilføre en smag til müslien, f.eks. med 2 spsk. kanel eller kakaopulver. Det smager også rigtig lækkert.

Hjemmelavet sukkerfri musli (1 stort glas)

1 spsk kokosolie

1/2 dl chiafrø

1 dl solsikkekerner

1 dl hørfrø

2 håndfulde hele mandler

2 håndfulde kokoschips

1 dl sukrin gold eller 4 spsk. akaciehonning

3 dl havregryn (jeg bruger grovvalsede)

lidt salt

Evt. 1 dl tørret frugt/bær.

Fremgangsmåde:

Varm en stor pande op og smelt kokosolien. Start med at rist chiafrø, de hele mandler og hørfrø, til de begynder at “poppe” lidt. Hæld din sukrin eller honning på og rør godt rundt – chiafrøene vil begynde at klistre lidt sammen med hørfrøene. Tilsæt de resterende ingredienser og vend det hele godt rundt, til det er gyldent og sprødt.

Læg det ud på et bagepapir på bordet og lad det køle af. Opbevar müslien i en bøtte, dåse eller på glas med låg. Velbekomme.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Müslibarer - en grundopskrift