Annonce

Dadelkugler med romessens

Dadelkugler med romsmag

Dadelkugler med romessens er virkelig noget af det, som jeg synes er så lækkert! Den der klæg konsistens og smagen af romesens er jeg bare helt vild med. Særligt når de er trillet i kokos – det gør blot de små dadelkugler mere autentiske, og så de minder om romkugler, som nok er det de fleste ville tro det også er ved første øjekast.

Jeg har før lavet nogle sunde romkugler lavet med bønner. De blev virkelig lækre, og indeholder ingen dadler, som denne opskrift gør. Sukkerindholdet i dadel-romkuglerne er derfor også højere, end romkuglerne lavet på bønner.

Dadelkugler med romsmag

Dadelkugler med romessens

Dadelkugler med romessens. Sunde og nemme dadelkugler af dadler og kokos med smag af rom. Den perfekte snack, året rundt.
5 fra 2 stemmer
Antal: 12 Stk
Forberedelse10 minutter
I alt10 minutter

Ingredienser

Desuden

Køkkenudstyr

Noter

TIP: Tril i lige hvad du lyster – måske frysetørret hindbær, hakket mandler, mørk chokolade eller lakrids?

Fremgangsmåde

  • Blend dadler med kokosolie og kakaopulver til en ensartet masse. 
  • Bland det sammen med mandelmel, romessens, kokosmel og salt.
  • Smag på massen og tilsæt evt. lidt mere romessens for en mere intens smag. 
  • Tril til små kugler, rul dem i kokosmel og sæt dem på køl, så de bliver mere faste i konsistensen.
Fik du lavet opskriften?Jeg vil elske at se hvordan det gik! Tag mig endelig på Instagram @marialottesdk

Dadelkugler med smag af rom

Jeg vil nok altid elske romkuglen fra bageren allermest, og i min verden er der også plads til den, fra bageren. Alligevel laver jeg en gang imellem disse lidt sundere form for romkugler, da de er så hurtige at lave og jeg ikke behøver en kagerest for at lave dem.

De er som overskriften lyder lavet med dadler samt romessens, og grundopskriften på dadelkugler har jeg ladet mig inspirere af.

Til opskriften her, kan du også bruge rigtig rom, hvis du har. De små kugler kan holde sig et par uger i køleskabet, hvis du altså kan have dem så længe – jeg kan ikke. 

Opskrift på dadelkugler med romessens

Variationer af dadelkugler

Hvis du også har lyst til at have lidt lækkert stående i køleskabet, eller bare elsker smagen af rom, så er det bare med at få lavet disse små herligheder. Det er så nemt, da alt blot blendes sammen og trilles til kugler.

Du kan altid fordoble portionen, hvis du vil have lidt flere romkugler eller lave dem store. Jeg trillede mine små denne gang. Prøv evt nogle med lakrids og tranebær. Mine dadelkugler eller orangekugler, som jeg kalder dem, har også romessens i sig, men har en helt vidunderlig appelsinsmag.

DEL MED EN DU HOLDER AF:
Maria Charlotte
Maria Charlotte

Maria Charlotte er opskriftsudvikler, madfotograf og kogebogsforfatter til "Velsmag". Med en uddannelse i Ernæring- og sundhed udvikles alle opskrifter med fokus på spændende og velsmagende comfort food, der pifter hverdagens madlavning op. Her er hverdagsmaden nem og overskuelig, og så får du simple indkøbslister og kortere tilberedningstid.

Articles: 979
Abonner
Giv besked om
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments