Sunde rabarbermuffins

Sundere romkugler

Romkugler er virkelig noget af det, som jeg synes er så lækkert! Den der klæg konsistens og smagen af romesens er jeg bare helt vild med. Dog kan vi også godt hurtigt blive enige om, at den du køber hos bageren nok ikke er den sundeste af slagsen. DESVÆRRE, fordi den smager bare SÅ godt! Jeg vil nok altid elske den fra bageren allermest, og i min verden er der også plads til den fra bageren. Alligevel laver jeg en gang imellem disse romkugler, da de er så hurtige at lave – og så kan de holde sig et par uger i køleskabet, hvis du altså kan have dem så længe – jeg kan ikke.

Jeg har før lavet nogle romkugler med bønner. De blev virkelig lækre, og indeholder ingen dadler, som denne opskrift gør. Sukkerindholdet i dadel-romkuglerne er derfor også højere, end romkuglerne lavet på bønner.

Hvis du også har lyst til at have lidt lækkert stående i køleskabet, eller bare elsker smagen af romkugler så er det bare med at få lavet disse herligheder. Det er så nemt, da alt blot blendes sammen og trilles til kugler. Du kan altid fordoble portionen, hvis du vil have lidt flere romkugler eller lave dem store – jeg trillede mine små denne gang.

Sundere romkugler (12 små kugler):

12 medjouldalder eller 20 dadler fra papæske

1 spsk. kokosolie

1 dl mandelmel (mandler blendet til mel)

3 spsk romesens

1 dl groft kokosmel

2 spsk kakaopulver

1 spsk. peanutbutter (kan undlades)

Et lille nip salt

Fremgangsmåde:

Blend dadler sammen med kokosolie, peanutbutter og kakaopulver til en ensartet masse. Bland det sammen med mandelmel, romessens, kokosmel og salt.

Smag på massen og tilsæt evt. lidt mere romessens for en mere intens smag. Tril til små kugler, rul dem i kokos og sæt dem på køl, så de bliver mere faste i konsistensen.

TIP: Tril i lige hvad du lyster – måske frysetørret hindbær, hakket mandler, mørk chokolade eller lakrids?

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde rabarbermuffins