Grove hjemmelavet pitabrød

Bagt sød kartoffelsalat med feta, granatæble og tahindressing

Bagt sød kartoffelsalat med feta, granatæble og tahindressing

Igår gik hele dagen med skole og events. Jeg var træt da jeg kom hjem og derfor måtte aftensmaden gerne være lidt nemt at gå til. Vi havde lidt asparges liggende i køleskabet, som skulle bruges – jeg er svært glad for de grønne stængler lige for tiden. Jeg har savnet dem, og nu hvor de er i sæson spiser jeg dem hele tiden.

Jeg fik bikset en ret lækker salat sammen, med bl.a. bagt sød kartoffel. Sød kartoffel er, (som navnet også lyder), lækre søde i deres smag og har en snasket konsistens. I en kombination med spinat, det salte fra fetaen og det søde/syrlige fra både granatæble og tahindressingen, blev det en lækker smagssammensætning.

Til salaten fik vi falafler fra Urtekram, som vi købte færdige på frost. De er økologiske og smager helt fantastisk. Et lækkert brød til retten, ville også være lækkert – det må blive næste gang, hvor tiden ikke er så knap.

{ Bagt sød kartoffelsalat med feta, granatæble og tahindressing, 4 pers. }

3 store håndfulde frisk babyspinat
4-5 små økologiske søde kartofler
10 grønne friske asparges
100g feta
kernerne fra et helt granatæble


Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Vask de søde kartofler grundigt og skær dem i tern, ca. 1 x 1 cm og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter. Lav dressingen og lad det trække, mens du laver salaten.

Sæt en gryde med vand over og bring det i kog. Skyl dine asparges og knæk det nederste stykke fra. Skær dem midt over og læg dem i det kogende vand, til de stadig har et lille bid. .

Anret salaten, med spinat som bund og læg dine kartoffeltern på sammen med asparges. Smuldr feta hen over og drys til sidst med granatæblekernerne og tahindressing.

Tahindressing:
60 g tahin
½ dl. vand
1 spsk. olivenolie
1 spsk. honning
2 fed hvidløg, fint revet
saften fra 1 citron
salt + peber


Kom tahin i en skål og pisk det sammen med citronsaft. Pres hvidløgene ned i og rør det sammen, til en ensartet cremet masse. Det kan godt blive helt grynet, men når du tilsætter vandet, så bliver dressingen flydende og cremet. Smag dressingen til med salt og peber.

TIP: Kan opbevares på køl i en flaske eller lign. i ca en uges tid. Velbekomme.

Bagt sød kartoffelsalat med feta, granatæble og tahindressing

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grove hjemmelavet pitabrød