Sundere marrokansk-inspireret appelsinkage med mandler

Grove pitabrød

// Sponsoreret indlæg

Vi fik pitabrød med falafel i går til aftensmad. Vi er begge ret vilde med pitabrød herhjemme, og vi spiser det oftes med enten tun eller kødfyld i forskellige afskygninger. Men igår spiste vi dem med falafel, mums.

Jeg laver altid selv mine pitabrød, fremfor at købe de færdiglavet. Det er så nemt at købe de færdiglavet, men det er mindst ligeså nemt at lave dem selv. Så ved jeg også hvad der er i, og oplevelsen er en helt anden – både smagen, kvaliteten og ernæringsmæssigt. Opskriften på pitabrød får du her.

Grove pitabrød (6 stk)

3,5 dl lunken vand

25g gær

1 spsk. olivenolie

1 tsk. salt

3 dl hvedemel (Finax)

3 dl fuldkornsspeltmel eller anden grov meltype

Fremgangsmåde:

Jeg brugte en røremaskine, men du kan også gøre det med egen håndkraft i en skål.

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt derefter olie og salt og det grove mel. Tilsæt hvedemelet (måske der skal lidt ekstra til) og rør godt til dejen er klistret. Lad dejen hæve i en skål tildækket på køkkenbordet, i en time.

Fordel dejen i 6 lige store stykker og lav dem til boller. Brug en kagerulle og rul bollerne ud til pitabrød (ca. 1 cm) på et bord drysset med lidt hvedemel og placér dem på en bageplade forklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 10-15 minutter.

Bages i 15 minutter i en forvarmet ovn (varmluft) ved 200 grader. Velbekomme.

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere marrokansk-inspireret appelsinkage med mandler