Sundere marrokansk-inspireret appelsinkage med mandler

Grove hjemmelavet pitabrød

Reklame

Vi fik hjemmelavet grove pitabrød med falafel i går til aftensmad. Vi er begge ret vilde med pitabrød herhjemme, og vi spiser det oftes med enten tun eller kødfyld i forskellige afskygninger. Men igår spiste vi dem med falafel, mums.

Jeg laver altid selv mine pitabrød, fremfor at købe de færdiglavet. Det er så nemt at købe de færdiglavet, men det er mindst ligeså nemt at lave dem selv. Så ved jeg også hvad der er i, og oplevelsen er en helt anden – både smagen, kvaliteten og ernæringsmæssigt. Opskriften på pitabrød får du her.

Prøv at brug dem Pitabrød med hurtige falafler og en hvidløgsdressing

{ Grove hjemmelavet pitabrød, 6 stk }

3,5 dl lunken vand
25g gær
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
3 dl hvedemel (Finax)
3 dl fuldkornsspeltmel eller anden grov meltype


Jeg brugte en røremaskine, men du kan også gøre det med egen håndkraft i en skål.

Opløs gæren i det lunkne vand og tilsæt derefter olie og salt og det grove mel. Tilsæt hvedemelet (måske der skal lidt ekstra til) og rør godt til dejen er klistret. Lad dejen hæve i en skål tildækket på køkkenbordet, i en time.

Fordel dejen i 6 lige store stykker og lav dem til boller. Brug en kagerulle og rul bollerne ud til pitabrød (ca. 1 cm) på et bord drysset med lidt hvedemel og placér dem på en bageplade forklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i ca. 10-15 minutter.

Bages i 15 minutter i en forvarmet ovn (varmluft) ved 200 grader. Velbekomme.

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sundere marrokansk-inspireret appelsinkage med mandler