Grønkålsfalafel forklædt som vaffel + ærtedip og salsa

Sundere marrokansk-inspireret appelsinkage med mandler

Så blev det endelig fredag og weekenden er lige om hjørnet. Vi spiser næsten altid noget lækkert herhjemme om aftenen – nogle gange bland selv slik, andre gange pandekager med is, eller nogle sundere søde sager.

Jeg har for nylig smagt marrokansk appelsinkage, som jeg virkelig synes er en anderledes, men samtidig lækker og frisk kage. Jeg blev ret forelsket i smagen, og fik derfor lyst til at afprøve mig med en sundere version, med få ingredienser. Kagen er tilmed fri for gluten, da den er lavet på mandler.

Appelsinkagen er fyldt med smag fra de kogte hele appelsiner, kardemomme og mandlerne. Kagen er grov i det og har et lille bid fra mandlerne, hvilket jeg selv synes er lækkert. Til toppen har jeg lavet en flødeostcreme og toppet med revet appelsinskal og hakket mandler.

Smagen er virkelig god! Den er hverken for sød, syrlig eller for bitter. Det er en kage, som tager lidt tid at lave da appelsinerne skal koges i noget tid. Jeg håber alligevel at I har mod på at prøve opskriften af, da den ellers er nem at gå til.

{ Marrokansk-inspireret appelsinkage med mandler, 10 stk. } 

1 springform (24 cm)
1 stor økologisk appelsin med skrald eller to små
100g mandler
3 store æg
75 g kokossukker eller rørsukker
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljepulver
1 tsk kardemomme

Ostecreme:
100g philadelphia (light kan også bruges)
1 spsk skyr (eller græsk yoghurt)
1 spsk. akaciehonning
2 spsk. revet appelsinskal
hakket mandler og lidt ekstra appelsinskal til pynt


Læg de hele vaskede appelsiner i en gryde og afdæk med koldt vand. Bring det i kog og lad dem koge i 1,5 time til de er helt møre og en gaffel stikker let igennem skallen. Afkøl derefter frugterne (skær dem evt. i kvarte, så går det hurtigere). Blend appelsinerne så de bliver til puré.

Mal mandlerne til mel (lidt groft) og rør bagepulveret, vaniljepulver og kardemomme heri. Pisk æggene og rør derefter sukker, appelsinpuré og mandelmelet i æggemassen.

Læg bagepapir i din springform, hæld dejen i og bag kagen i ca. 40minutter ved 170 graders varm ovn.

Lav cremen ved at blande flødeost, skyr, appelsinskal og akaciehonning i en skål og sæt det på køl i ca. 20 minutter. Når kagen er afkølet smøres det på. Drys derefter med hakket mandler og revet appelsinskal. Velbekomme.

TAK, FORDI DU LÆSER MED ♥

Følg også gerne med på min Facebookside, eller Instagram og Bloglovin

Kærligst Maria Charlotte

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Grønkålsfalafel forklædt som vaffel + ærtedip og salsa