Souls, København

Grønkålsfalafel forklædt som vaffel + ærtedip & salsa

Opskrifterne har været en del undervejs, men I skal alligevel ikke snydes for dem.

Så blev det tid til at eksperimentere lidt med vaffeljernet igen. Denne gang blev det til nogle falafelvafler. Min gode veninde Elisa og jeg er begge glade for falafler, men vi ville gerne prøve dem i en ny version. Vi kastede os derfor ud i falafler forklædt som vafler. Som en lille ekstra ingrediens, prøvede vi at tilsætte grønkål, for at få lidt mere grønt ind i frokosten. Udover den gode smag fra grønkålen, så gav det også en virkelig flot farve.

Vi lavede fire vafler, da vi så også havde til madpakken dagen efter. Sådan en mætter ret godt, når den spises sammen med noget andet. Vi lavede en frisk tomatsalsa og ærtepuré til, og blev var virkelig lækkert.

Falafel-grønkålsvafler (4 stk)

1 dåse kikærter

1 æg

1 lille løg

1 fed hvidløg

2 tsk. spidskommen

1 tsk. Gurkemeje

1 tsk. karry

1 dl Havregryn

2 håndfulde Grønkål

1 spsk. citronsaft

1 tsk. Bagepulver

1 spsk. Olivenolie

Salt og peber

Kokosolie eller rapsolie til stegning

Fremgangsmåde:

Kikærterne drænes for vand og hældes i en skål, hvor det stavblendes med de øvrige ingredienser. Dejen skal blive ret tyk. Varm dit vaffeljern op. Hæld to store spiseskefuld falafeldej på.

Pas på med at bruge for meget dej, da det så vil løbe ud af siderne på vaffeljernet. Lad dem bage i ca. 5 minutter til de er let gyldne.

Opskrifterne på salsa samt ærtepuré finder du under billedet.

Tomatsalsa

2 blommetomater

1 rød peberfrugt

2 Forårsløg

1 spsk. olivenolie

1 tsk. citronsaft

salt og peber

Fremgangsmåde:

Hak tomater, peberfrugt og løg fint og bland med olie, citronsaft og smag til med salt og peber.

Ærtepure

200 g optøede ærter

2 spsk. Skyr

1 fed Hvidløg

¼ løg

2 tsk. Citronsaft

Salt og peber

Fremgangsmåde:

Blend ærter, skyr, hvidløg, løg og citronsaft og smag til med salt og peber.

   

2 kommentarer

  • Jane Oelke

    Hvad svarer en dåse kikærter til, i forhold til dem man selv udbløder ? mvh Jane

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Marialotte

      Hej Jane,
      Jeg har hørt man siger, at 1 dåse kikærter svarer til 100 g tørre kikærter.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Souls, København