Superfood smoothie med Ingefær & havtorn

Sukkerfri chokoladebrownie med sød kartoffel og mandler

Ja, du læste rigtigt – der er nemlig sød kartoffel i denne chokoladebrownie. Jeg er selv ret vild med denne kage og laver den ofte, hvis det gerne skal gå lidt stærkt. I går aftes biksede jeg derfor lynhurtigt kagen sammen, som vi nød sammen med en klat vaniljeis til herhjemme.

Jeg elsker chokolade og specielt når det er med en rigtig mørk og intens smag, af chokolade. Jeg elsker også grøntsager, og hvis jeg kan kamuflere dem i en kage, så gør jeg gerne det. Du kan ikke smage den søde kartoffel, men til gengæld giver den ekstra sødme til kagen.

Denne brownie er lækker fyldig, blød og fyldt med sunde og lækre ingredienser. Men det er også en brownie, som ikke skal forveksles med den mere velkendte smør- og sukkerholdige, fordi så bliver du måske skuffet. I stedet skal den ses som et sundere alternativ, og som en kage hvor du giver din krop nogle gode og sunde råvarer.

Vær ikke bange for at kaste dig ud i kagen, fordi du smager som sagt ikke den søde kartoffel. Selv min kæreste var helt pjattet med den og havde aldrig gættet på dén ingrediens, så det må være gode tegn 😉

Jeg har valgt at tilsætte mandler i kagen, da jeg ikke havde flere hasselnødder som ellers var min første indskydelse. Man kunne også have tilføjet lidt appelsinskal, hvilket jeg også tror havde været SÅ lækker en smagskombination. Det må jeg afprøve næste gang.

{ Sukkerfri chokoladebrownie med sød kartoffel og mandler, 12 stk. }

300g sød kartoffel (rå vægt, uden skræl)
2 hele æg
2 spsk. fedtreduceret mandelmel (det er nemmere at bage med, men almindelig mandelmel kan også bruges)
1 spsk. kokosolie
2 spsk. rå kakaopulver
50g mørk chokolade
1 tsk bagepulver
1 lille nip salt
1 tsk vaniljepulver
2 spsk. Sukrin Gold eller rørsukker
1 dl mandler


Opvarm ovnen på 180 grader varmluft.

Kartoflerne skal skrælles og skæres i strimler. Derefter koges de i ca. 8 minutter, til de er helt møre. Rør de tørre ingredienser sammen: mandelmel, bagepulver, salt, vaniljepulver og Sukrin sammen.

Når kartoflerne er færdige, hældes vandet fra og kartoflerne stavblendes med æg og kokosolie. Rør derefter de tørre ingredienser i.

Tag din mørke chokolade og hak den sammen med mandlerne – vend det i kagemassen. Fordel i et lille ovnfast fad, beklædt med bagepapir og bag kagen i ca. 20-25 minutter.

TIP: Kan fryses ned. Nydes i godt samspil med en klat vaniljeis. Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Superfood smoothie med Ingefær & havtorn