Sund og fedtfattig æggesalat

Fuldkornsvafler med sundere chokoladecreme

Annonce

I weekenden er jeg hos mine forældre, og i dag har vi spist disse fuldkornsvafler til morgenmad, med en sundere version af chokoladecreme. Jeg nyder at være hjemme på weekend, og hygge lidt om mine forældre, og med hjemmebagte vafler, kan en søndag morgen vist ikke blive bedre.

Når jeg er hos mine forældre, bliver vaflerne altid i denne format. Jeg selv har et hjerte-vaffeljern som jeg kun lige er begyndt at eksperimentere med – jeg synes virkelig vafler er lækre, så det kommer der meget mere af her på bloggen! Du kan se flere opskrifter på vafler og pandekager lige her

Vaflerne er lavet på fuldkornsmel, for at få en grovere og sundere variant fremfor ren hvede. Det giver også lidt struktur, hvilket jeg synes er mere lækkert. Disse er uden banan, så hvis du vil lave en sundere vaffel uden, så prøv denne opskrigt! Jeg har tilføjet lidt kardemomme og det smager rigtig godt i, synes jeg.

Vaflerne er med vilje uden tilsat sukker, da jeg lavede en chokoladecreme til, som blev tilført sødme i form af honning og som derfor fungerede perfekt til vaflerne.

{ Fuldkornsvafler, 5 stk }

100 g grahamsmel (Finax)
25 g grovvalsede havregryn (Finax)
1 tsk. vaniljepulver
2,5 dl mandeldrik
2 æg
et lille nip salt
1 tsk kardemomme
kokosolie eller smør til stegning


Blend havregryn til mel. Pisk havremel og grahamsmel sammen med salt, vaniljepulver og mælk til dejen er glat og fri for klumper. Pisk æggene i en anden skål og rør dem i dejen. Sæt gerne dejen på køl i 20 minutters tid, så melet kan suge lidt væske.

Varm dit vaffeljern op og bag dem i kokosolie eller smør, til de er let gyldne og slipper vaffeljernet.

{ Sund chokoladecreme }

1 stor moden avokado eller to små
3 spsk. honning eller agavesirup
4 spsk. rå kakaopulver


Alle ingredienser blendes med stavblender eller i en minihakker indtil chokoladecremen er helt fin og ensartet. Brug chokoladecremen ovenpå dine vafler, sammen med evt. friske bær.
Velbekomme og god søndag.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sund og fedtfattig æggesalat