Nemme bananvafler med chiafrø

Saftigt fuldkornsbrød med spelt

skaermbillede-2018-03-09-kl-22-03-22

Det er søndag og det betyder hjemmebag, ihvertfald herhjemme, hvor det nærmest er blevet en tradition. Her til morgen stod den på dette friskbagte fuldkornbrød, som vi kunne nyde til en lille søndagsbrunch. Jeg laver som regel altid boller, men jeg havde lyst til at prøve noget nyt.

Jeg havde lidt problemer med min mave igår, og frygtede at det stadig stod på her til morgen. Heldigvis er den i bedring (tak til mælkesyrebakterier!). Jeg vågnede tidligt i dag og satte dejen over til brødet, som noget af det første, mens jeg nød en kop kaffe. Dejen skal hæve i 1,5 time, så det passede perfekt til en brunch, rent tidsmæssigt.

Vi nød et par lune skiver med ost og scrambled æg til. Imorgen tror jeg, at jeg skal prøve brødet til en sandwich med lækkert fyld. God søndag!

Brødet har en god krumme, sprød skorpe og er spækket med fuldkorn og kostfibre, som er godt for blandt andet din fordøjelse. Brødet mætter derfor også virkelig godt, og ligger en solid bund. Brødet er virkelig nemt at kaste sig ud, specielt hvis du har en røremaskine. Jeg synes selv brødet blev rigtig godt, og på ingen måde klæg – jeg håber I kan lide det også.

{ Saftigt fuldkornsbrød med spelt, 1 brød eller to små }

25 gram gær
1 spsk honning
6 dl lunkent vand
1 dl A38
2 tsk groft salt
3 dl speltmel fuldkorn
1 1/2 dl fuldkornshvedemel
9 dl økologisk hvedemel


Opløs gæren i den lunkne vand (jeg brugte en røremaskine). Når gæren er opløst kommes honningen i, til det også er opløst. Derefter røres A38, salt og olie i. Tilsæt begge fuldkorns meltyper og rør det hele godt sammen.

Tilsæt til sidste hvedemel og sørg for at alt melen bliver æltet godt ind i dejen (jeg rørte ca. 7 minutter).

Fordel dejen i en stor rugbrøds form (eller to små), forklædt med bagepapir og glat dejen ud. Lad det hæve tildækket på køkkenbordet i ca. 1,5 time i formen.

Bag brødet i forvarmet ovn ved 220 grader i ca. 30 minutter. Efter de første 10minutter, tages brødet ud af formen og bages de resterende 20 minutter. Hold øje – brødet skal være let gyldent på overfladen.

TIP: Sæt en bradepande ind med vand i bunden af ovnen, så får brødet en sprød og lækker overflade. Velbekomme.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme bananvafler med chiafrø